Qabils vej til OL er usikker efter visumudløb

30-10-2019 12:25

Annika Knudsen Lorentsen

Den dansktrænede malaysiske rytter Qabil Ambak er tæt på at kvalificere sig til OL i Tokyo som den første malaysiske rytter nogensinde, men da han er blevet deporteret fra Danmark, fordi han har overskredet sit visum, hænger kvalifikationen i en tynd tråd

Copyright Ridehesten.com
Qabil Ambak ved Equitour Aalborg 2018. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Qabil Ambak, som trænes af den danske dressurtræner Dennis Fisker, er tæt på en OL-kvalifikation, men han er nu løbet ind i store problemer, der kan ødelægge drømmen om OL for den malaysiske rytter. 

Den malaysiske rytter har i år optjent mange point i Europa i håbet om at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020, men nu er den 39-årige rytter løbet ind i problemer. 

Qabil Ambak har overskredet sin 90-dages visumgrænse og er nu forhindret i at komme tilbage til Europa for at træne og konkurrere, og dermed kan drømmen om OL i Tokyo være slut.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvorvidt Qabil kan vende tilbage til Europa for at konkurrere inden kvalifikationsperioden slutter 31. december er endnu uvist, da den danske ambassade i Singapore, har meddelt Qabil, at det formodentlig kan tage op til otte måneder at behandle sagen. 

Så længe kan Qabil ikke vente, hvis han skal have mulighed for at avancere på ranglisten. For at kvalificere sig til OL skal Qabil placere sig blandt de to bedste på ranglisten for Asien og Stillehavsøerne. Lige nu har Qabil 748 point og er dermed placeret som nr. 3, men han er ikke langt fra de to førende Young Shik-Hwang fra Sydkorea og Wendi Williamsen fra New Zealand, som har henholdsvis 773 og 776 point. 

Qabil Ambak træner ved den danske berider Dennis Fisker, og sammen har de arbejdet mod en kvalifikation ved OL i 2020. Qabil er en dygtig malaysisk rytter, som konkurrerer både i springning og dressur på højt niveau.
Qabil blev sidste år 2'er i Asian Games med hesten Rosenstolz og har flere flotte internationale placeringer bag sig både i dressur og springning.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen