11 ting du nok ikke vidste om Farouche

10-10-2015 11:52

Den talentfulde dressurhest, Woodlander Farouche, er noget helt særlig - også uden for dressurbanen. Her er 11 ting, som du sikker ikke vidste om den dobbelte verdensmester

Copyright Ridehesten.com

1. Michael Eilberg springtræner regelmæssigt med sine dressurheste. Ikke fordi de skal udvikle deres springformåen, men han mener, at det gør hestene friskere og øger deres entusiasme i arbejdet. Farouche er faktisk en rigtig hæderlig springhest, som han har sprunget omkring 1 meter på, og han springer hende stadig, selv om de hun snart står overfor en debut i Grand Prix-dressur.

2. Der er lidt af en dronning over Farouche. Vil man klappe hende og kan ikke nå hende, så kan man ikke engang lokke hende med en godbid. Hun insisterer på, at man åbner boksdøren og kommer ind og klapper hende. På andre tidspunkter lader hun ingen tvivl stå om, at hun ikke har lyst til at blive kælet med. Michael fortæller, at hendes dobbelte personlighed også kommer til udtryk i ridningen, hvor hun kan gå fra at være afslappet til at være eksplosiv.

3. Farouche og hendes mor Rosie (Woodlander Dornroschen) har begge en dyppespand i deres boks, så de kan vande deres hø, som de bedst kan lide det. Farouche går dog et skridt videre og kommer også sit kraftfoder i vandet og laver sin egen suppe. Efter sigende lidt af et svineri.

Copyright Ridehesten.com

4. Tandlægen har konstateret en del karies i Farouches tænder, så det har været nødvendigt at børste dem, men det brød hun sig ikke om. I stedet for har man fået lavet en anordning til at give hende en mundskyldning hver anden dag, og det er hun helt vild med. Det har i øvrigt gjort underværker for hendes tænder.

5. Farouches dronningetendenser blegner, når hun falder i søvn med mulen i halmen, for hun snorker højlydt, og Michael fortæller, at han har en video af det.

6. Farouche er helt vild med at blive kløet, og det er nok hemmeligheden bag, at hun også er helt vild med at blive klippet. Når hendes groom går igang med klippemaskinen, begynder Farouche at "gnubbe igen" på væggen, og det gør det ret svært at klippe hende på halsen og i hovedet.

7. I sin personlighed ligner Rouchy (som Farouche kaldes af sine nærmeste) sin mor Rosie - særligt på den måde, de kan skifte fra lam til løvinde meget hurtigt! Dog har Rouche mere selvtillid og uafhængighed, hvor moderen hele tiden søger tryghed igennem sin rytter.

Copyright Ridehesten.com

8. Rouchy lærte at piaffere på en uge. Det kom let  og var nemt for hende. Derfor overraskede det Michael lidt, at passage ikke var lige så ukompliceret for hende. Hver gang han bad hende om at passagere, piafferede hun, og det kunne han jo ikke irettesætte hende for, for piaffe er en god ting - noget hun netop havde lært. Hun forstod bare ikke konceptet af passage. - Jeg var nød til ikke at piaffere på hende i et år, for at passagen faldt på plads, fortæller Michael.

9. Med lidt insisteren fra sin rytter er det ok med Rouchy at gå igennem vand - hun gør det i hvert fald, om end ikke af lyst. Til gengæld er det ikke en mulighed for hende, når hun bliver redet ud på tur, at gå igennem en vandpyt. Hun vil hellere falde i grøften end gå igennem en vandpyt!

10. Selv om Farouche er ultra ædel og feminin, så er hun en stor dame, der fylder noget på banen og giver indtryk af stor tilstedeværelse. Det er ikke for ingenting, at hun ser ud af noget. Faktisk måler hun 17,2 hands, hvilket svarer til lige knap 178 cm stg.

11. Indtil videre har Rouchy aldrig tabt Michael. Det har muligvis været tæt på, men Michael er aldrig faldet af Woodlander Farouche.

Kilde: Horse & Hound.

Copyright Ridehesten.com

Ridehesten.com fakta:

*Woodlander Farouche er født i 2006, opdrættet af engelske Lynne Crowden og registreret som hannoveraner.

*Hun er efter den tidligere verdensmester for 5-års, hingsten Fürst Heinrich (e. Florestan I/ Donnerhall), og hoppen Woodlander Dornröschen e. Dimaggio/ Caprimond, der er ud af stempelhingsten Florestans hoppestamme.

*Moderen Dornroschen går international Grand Prix med Michael Eilberg.

*Familien Eilberg er medejere af Woodlander Farouche, som Michael red til sejr i FEI/WBFH verdensmesterskabet for unge i dressurheste i tyske Verden i 2011 og 2012.

*Sidenhen har ekvipagen brilleret med utallige sejre; senest i international lilletur, og snart er der en Grand Prix-debut i vente.

*Dornroeschen er også mor til 4-årig hingst e. For Compliment og en 3-årig hingst e. Fürst Heinrich.

*Farouche er bl.a. mor til en 4-årig hingste e. Woodlander Wavavoom.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen