1, 3 og 4 efter Party Dance

06-03-2014 14:02

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Hingsten party Dance har afkom med helt fremme i Katrinelund Unghestechampionat i springning efter anden runde
 

Anden runde af Katrinelund Unghestechampionat i springning er netop afsluttet i Equsana Arena hal B ved Dansk Varmblod Hingstekåring 2014.

- Der er en tre til fire heste, som er rigtig spændende, også i forhold til evt. UVM-udtagelse. Det skal blive spændende at se, om testrytteren (Lars Bak Andersen, red.) har samme fornermmelse af dem, når han skal teste dem, udtalte de to dommere Bo K. Møller og Stein Endresen efter dagens anden runde under egen rytter.

Den foreløbige stilling viser en tendens til, at afkommende efter Party Dance klarer sig rigtig godt i Katrinelund Unghestechampionat i springning.

På en førsteplads i anden runde finder vi Play Girl e. Party Dance/Calato (opdr. og ejer Stald Kristo v/Anica og Klaus Kristoffersen, Jægerspris), redet af Anica Kristoffersen med 257,500 point og et nital for kapacitet i både første- og anden runde. Om Play Girl sagde dommerne bl.a., at den var en af dagens bedste heste.

Welistro e. Lambrusco Ask/Pythagoras (opdr. Charlotte Schreiber, Ribe) indtog andenpladsen i anden runde med Charlotte Schreiber i sadlen. Den opnåede som eneste hest to nitaller, for henholdsvis teknik og kapacitet, og en samlet sum i anden runde på 255,750. Welistro havde desværre et stop på en af forhindringerne og der skal derfor fratrækkes ti point i det samlede resultat. Om Welistro sagde dommerne bl.a., at det var en rigtig dejlig hest med en god teknik.

Tredjepladsen i anden runde tilfaldt endnu et Party Dance-afkom, nemlig Pegasus e. Party Dance/Andiamo (opdr. og ejer Lene Jacobsen, Herlufmagle), redet af Kirstin Skjoldshøj og med en pointsum på 251,250. Om Pegasus sagde dommerne bl.a., at det var en utroligt spændende hest med en god fremtid for sig.

Også fjerdepladsen gik til et Party dance-afkom i form af Lillevangs Mr. Swing King e. Party Dance/Kilian (opdr. Jytte og Poul-Erik Simonsen, Nykøbing Sj.), redet af Michæl Aabo. Her blev det til et nital i ridelighed og en samlet score i anden runde på 240,000.

Også på en delt fjerdeplads kom Clifton Ask e. Clintord/Singular Joter, redet af Søren Møller Nielsen, der deltog uden for konkurrence og opnåede 240,000 point.

Fremmedryttertesten foregår fredag 9.00 – 11.20 i hal B og lørdag 7.30 – 9.50 i hal B. Præmieoverrækkelsen i Katrinelund Unghestechampionat i springning foregår lørdag 15.40 i hal B.

I løbet af efteråret 2013 har Dansk Varmblods syv regioner afviklet de indledende egnethedstester. Ud af i alt 400 tilmeldte heste i både dressur og springning er 60 heste udtaget til finalen og 20 heste som reserver.

Heste udtaget i springdisciplinen er i egnethedstesten testet i løsspringning samt gangarter med rytter.

I finalen bedømmes springhestene på to forskellige springbaner med egen rytter (hvoraf den første foregår i aften), samt i ridelighed og kapacitet af en testrytter.

Testrytter i år er den forsvarende danske mester i springning for seniorer, Lars Bak Andersen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen