Så kom der lidt mere afstand i toppen

10-03-2022 15:50

Trine Askjær-Jørgensen

På andendagen for Blue Hors Unghestechampionat rykkede Gandhi SS igen godt fra land med flotte karakterer. Anden- og tredjepladsen blev der rykket lidt rundt på i dag, hvor dommerne udover gangarter også bedømte ridelighed og kapacitet

Copyright Ridehesten.com
Gandhi SS og Merita Hagren. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er altid spændende at se, hvordan de 5-årige heste begår sig på andendagen af Blue Hors Unghestechampionat i dressur under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Nogle er trætte og måske lidt overvældede fra i går, mens andre viser sig bedre end førstedagen, fordi de er faldet bedre til i den store arena. Derfor kan der godt rykkes en hel del rundt i placeringsrækkefølgen fra dag 1 til 2.

På andendagen vurderer dommerne udover gangarter også hestens ridelighed og kapacitet, og dette kan ligeledes have ret stor indflydelse på placeringen. Det var dog stadig præcis samme ekvipage, der var at finde på toppen igen i dag. Gandhi SS e. Grand Galaxy Win/ Florencio I (opdr. Lone Sørensen og Stevn Equestrian) og Merita Hagren fortsatte nemlig stilen fra i går og ligger nu solidt i front med hele 541 point og stor afstand til andenpladsen.

Hesten fik 8 for skridt, 9 for trav, 9,5 for galop, 9 for ridelighed og 9,5 for kapacitet, og dommerne sagde følgende om den:

– Hesten giver et virkelig dejligt billede af energi og rytme. Den bevæger og arbejder sig med rytteren. Skridten har en tydelig rytme, den marcherer tilpas og er afslappet. Traven er dynamisk fra bagbenet, naturligt op ad bakke og med en god kontakt fortil. Galoppen har en rigtig god rytme, er tydeligt op ad bakke og foran rytterens hjælpere. Virkelig et flot billede og en hest, der er villig til at arbejde, men også villig til at slappe af og strække sig. En superflot test i dag.

Søbakkehus Maude e. Hesselhøj Donkey Boy/ Wilkens (opdr. Agnete Holmsted) gentog karaktererne fra i går i trav og galop, hvor den fik henholdsvis 8,5 og 8. I dag avancerede den yderligere i skridt, hvor den med berider Allan Grøn i sadlen scorede hele 9,5 for sin fantastiske skridt. Samtidig scorede den 9 for kapacitet og 8,5 for ridelighed, hvilket gjorde, at ekvipagen rykkede en placering op fra i går og nu indtager andenpladsen med samlet 520 point.

Dommerne sagde om hoppen:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en meget elastisk hest, som giver et rigtig godt indtryk. Skridten er særligt god, idet hesten virkelig skridter igennem hele kroppen. Traven har en masse naturlig kadence og spring i bevægelsen. Den kan godt udvikle mere selvbæring, men en dejlig trav, som kommer godt af jorden. Galoppen kunne have lidt mere bæring og spring. Alt i alt en hest, der er rigtig meget med rytteren og har en fremragende kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Søbakkehus Maude og Allan Grøn. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den brune hingst, Rally von Rosing e. Revolution/ Tailormade Temptation (opdr. Maria von Rosing), gjorde det også fremragende i dag. Med Simone Blomme Rasmussen scorede den 8 for skridt og 8,5 for både trav, galop, ridelighed og kapacitet, hvilket betød, at de to red sig til en samlet score på 507 point og en foreløbig tredjeplads her på andendagen.

Dommerne sagde om Rally von Rosing:

– Hesten giver et dejligt billede. Den er letgående og en glad atlet. Skridten er klar i rytmen og har god overtrædning, men bliver indimellem lidt langsom. Traven er i en dejlig, elastisk rytme med god kontakt og brug af ryggen. Galoppen er op ad bakke og ser ud som om, at den virkelig vil komme til at dække noget jord, når den bliver stærkere. Hesten gjorde alt, hvad rytteren bad om, har en rigtig dejlig kontakt fortil, ligeudrettet og bøjer sig også super fint. En rigtig dejlig hest med masser af kapacitet.

Foreløbigt resultat af unghestechampionatet i dressur.

De 21 bedst placerede heste er nu direkte videre til testrytterdelen, som foregår lørdag og søndag. De resterende heste går i morgen, fredag, i B-finalen, hvorfra de tre bedste heste kvalificerer sig til at deltage i testrytterdelen.

Copyright Ridehesten.com
Rally von Rosing og Simone Blomme Rasmussen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om Blue Hors Unghestechampionat i dressur

Hestene kvalificerer sig ved Dansk Varmblods egnethedstest i efteråret. I dressur udtages de 50 bedste heste og 10 reserver.

Dag 1: Hestene vises tre ad gangen under egen rytter og rider efter anvisning fra dommerne, der bedømmer dem i skridt, trav og galop.

Dag 2: Hestene vises to ad gangen under egen rytter og rider efter anvisning fra dommerne. Her bedømmes alle tre gangarter samt ridelighed og kapacitet.

A-finale: De 21 bedst placerede heste efter bedømmelse med egen rytter går direkte videre til testrytterdelen, som opdeles i to heat og afvikles henholdsvis lørdag og søndag. Testrytterbedømmelsen har en varighed af ca. 10 minutter, og testrytteren giver to karakterer for henholdsvis ridelighed og kapacitet.

B-finale: De heste, der ikke har kvalificeret sig til A-finalen, går B-finalen fredag, hvor de vises to ad gangen efter anvisning fra to dommere. Her bliver de bedømt i gangarter under egen rytter. I B-finalen nulstilles karaktererne, så karaktererne fra indledende runder ikke tæller med. Da hestene ikke deltager i testrytterdelen, får de overført rideligheds- og kapacitetskarakter fra bedømmelse under egen rytter til det samlede resultat. De tre bedste heste fra B-finalen går videre til testrytterdelens anden dag.

Fold up
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen