Zhaplin Langholt suveræn vinder af unghestechampionatet

11-03-2018 13:15

Sussi Hjort Hollensted

En urørlig og overlegen sejr til Zhaplin Langholt i unghestechampionatet i dressur i Jyske Bank Boxen i Herning. Zhaplin lå langt over de andre deltagere i point 

Copyright Ridehesten.com
Zhaplin Langholt og Andreas Helgstrand.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll, ejer Helgstrand Dressage A/S) vandt stålsikkert Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning med 962 point.

- Vi er simpelthen så glade, lyder det fra avlerne Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll. Vi havde slet ikke set det komme. Det her er jo "once in a lifetime", så derfor drikker vi også champagne og fester, siger Bente Graasbøll. Den samme glæde præger også ejer og rytter Andreas Helgstrand, som egentlig havde Zhaplin til salg i USA, men så valgte at tage ham hjem til unghestechampionatet.  
- Alle mine heste er jo til salg, men Zhaplin beholder jeg for at se, hvordan han udvikler sig, siger han. 

Copyright Ridehesten.com
Zhaplin Langholt og Andreas Helgstrand.

Sikker sejr
Hele vejen gennem unghestechampionatet har det været Zhaplin, der iførte sig den gule førertrøje. Første gang den sammen med Andreas Helgstrand gik i arenaen til første runde, var den de to dressurdommeres absolutte favorit. Og begejstringen blev ikke mindre, da den dagen efter skulle rides i FEI's unghesteprogram. Sidst men ikke mindst så cementerede den svenske testrytter, Patrik Kittel, Zhaplins overlegenhed, da han red den med bemærkninger som "Amazing" og "Perfect".  

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det betyder alt for os
Der er ingen tvivl om, at det som avler er meget stort, når ens hest vinder et unghestechampionat.
- Zhaplin føles jo stadig som vores lille baby. Vi har set ham komme til verden, så det betyder ubeskriveligt meget for os, at han i dag vinder unghestechampionatet. Vi er meget stolte af ham. Vi håber meget, at han bliver hos Andreas, da vi tror at han kan komme rigtig langt på Zhaplin, siger Bente Graasbøll. 

Jeg beholder Zhaplin
Med denne sejr er salgsskiltet pillet af Zhaplin og er nu erstattet med planer om deltagelse i ungheste-VM.
- Det er en komplet hest med tre gode gangarter, den er flot og har power. Jeg havde håbet på det her, for jeg vidste godt, at han er virkelig god. Så nu ser vi, hvor langt han kan komme, siger han. 

Copyright Ridehesten.com
Delizia og Anne Troensegaard.

Unghestechampionatets gladeste hest 
Andenpladsen gik til Delizia e. Fürstenball/De Noir (opdr. og ejer Lotte Sophia Liv Kulle). Hun blev redet af Anne Troensegaard. De fik samlet 905 point. Delizia var klart en af testrytter Patrik Kittels favoritheste. Som han sagde, mens han red den: "Super dejlig hest. Alt hvad du beder om, gør hun med et smil. Keep Dancing", sagde han til hoppen.  Tredjepladsen gik til Atterupgaard Delorean e.  Bon Bravour/Sandro Hit (opdr. og ejer Atterupgaard). Den fik 850 point og blev redet af Joachim Chr. Thomsen.

Copyright Ridehesten.com
Joachim Chr. Thomsen og Atterupgaard Delorean.

En glad Andreas Helgstrand over sejren med Zhaplin

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen