Westfalen-fløjhingsten og reservefløjen til Danmark

24-11-2020 05:24
Avl

Ved aftenens auktion i Westfalen kunne Helgstrand Dressage tilføje hele tre nye hingste til næste års hingstekollektion, nemlig den nykårede fløjhingst, reservefløjhingsten samt endnu en kåret hingst

Copyright Ridehesten.com
Fløjhingsten. Foto: Beelitz.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I samarbejde med Schockemöhle købte Helgstrand Dressage tre nye spændende hingste på mandag aftens auktion i forbindelse med hingstekåringen i Westfalen. Det drejer sig om den nykårede fløjhingst efter Fair Game/Destano, der fik hammerslag på 800.000 EUR, samt reservefløjhingsten efter Diamond Deluxe/Lissaro samt den kårede hingst efter Farrell/Lord Loxley. I forvejen fik Helgstrand kåret hingsten efter Floriscount/San Amour I som præmiehingst.

– Fløjhingsten er en vanvittig type, der er moderne og smuk samt virkelig godt gående i alle tre gangarter. Han har ingen svagheder, som også kåringskommissionen lagde meget vægt på. Han er ud af en interessant afstamning, som vil bringe nyt blod og passe godt til et stort udvalg af hopper, fortæller Andreas efter auktionen.

– Reservefløjen besidder mange af de samme kvaliteter som fløjhingsten. Han besidder tre suveræne gangarter med helt ekstraordinær bagbensaktion. Igen har vi med en topmoderne sportshest at gøre med en yderst spændende afstamning, tilføjer Andreas.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Prisen på 800.000 EUR for fløjhingsten svarer til 6 millioner danske kroner, mens reservefløjen blev købt for 600.000 EUR svarende til 4,5 millioner danske kroner. Hingsten efter Farrell blev erhvervet for 250.000 euro svarende til 1,875 millioner danske kroner, mens præmiehingsten efter Floriscount ikke var på auktion. Den har været i Helgstrands eje, siden den som føl blev erhvervet på følauktion for 80.000 EUR.

Reservefløjhingsten:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen