VM for unge heste i springning 2024

19-02-2024 13:56

Igen i år planlægger Dansk Varmblod at stille med landshold ved UVM i springning på Zangersheide (individuelt) og ved Studbook Trophy (hold) i Valkenswaard – skal din hest med?

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen kvalificerede i 2023 DV-hesten Partie Sejh e. Candy de Nantuel/ Untouchable (opdr. Helle og John Søndergård Nielsen) ind i finalen ved UVM på Zangersheide. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod vil igen i år sende landshold til start ved Verdensmesterskaberne i springning for ungheste. Siden 1995 har forbundets heste deltaget ved UVM Zangersheide. I år er det den 18. – 22. september, der er UVM for 5-, 6- og 7-års heste i Lanarken, Belgien.

Ugen efter, fra den 26. – 29. september afvikles WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy, også kaldet Studbook Trophy i Valkensward, Holland. Forskellen på de to mesterskaber for unge springheste er den simple, at det på Zangersheide er en individuel konkurrence om mesterskabet, mens det i Valkenswaard, på Longines Tops International Arena er en holdkonkurrence – de enkelte avlsforbund under WBFSH stiller med et landshold i aldersklasserne 5-, 6-, 7- og 8-års heste.

Ingen træningssamlinger
Der har været en tradition for at afvikle en eller to træningssamlinger for potentielle deltagere ved UVM, men i år har Z-udvalget besluttet ikke at afvikle træningssamlinger.

Det bliver Bo K. Møller og Kristian Skovrider, som skal sammensætte landsholdene til UVM og Studbook Trophy, og det er også dem, som kommer til at fungere som holdledere, når holdene er afsted.

Copyright Ridehesten.com
Mikkel Laursen og Emmett H DWB e. Emerald/Cancara (opdr. Marie-Louise Wulff Henriksen) vandt individuel guld og sølv med DV-holdet for 6-års heste. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Meld jer til bruttotruppen
Fra Dansk Varmblods side opfordrer vi til, at man tilmelder sin hest til iagttagelse, hvis man ønsker at komme i betragtning til udtagelse (det er gratis). Og når man tilmelder sig via klubmodul (via tilmelding på Dansk Varmblods hjemmeside), skal man angive, om man ønsker at ride på Zangersheide eller Valkenswaard – eller evt. begge steder. Det er ikke muligt for de 5-årige heste at starte ved begge mesterskaber.

Listen over heste i bruttotruppen vil blive løbende opdateret og være synlig på varmblod.dk, så man kan se, hvilke ekvipager, der er under observation af Bo K. Møller og Kristian Skovrider forud for udtagelsen

Heste, der kan komme i betragtning til de to landshold, skal være registreret i Dansk Varmblod. Hold øje med DV-hjemmesiden, tilmelding åbner senere.

Dansk Varmblods hovedbestyrelsesmedlem Frank Evald er forbundets kontaktperson, og han kan kontaktes på tlf. 26785639 eller mail: frank.evald77@gmail.com

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen