DV-hingst vinder Pavo Cup

07-08-2022 09:51

DV-hingsten Blue Hors Santiano vandt i går finalen for 5-årige dressurheste i den hollandske unghesteturnering Pavo Cup

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Santiano og Renata van Uytert. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hollandske Renate van Uytert og den 5-årige DV-hingst Blue Hors Santiano (født Straight Horse Santiano) er udtaget til at repræsentere Dansk Varmblod ved verdensmesterskabet for unge dressurheste i Ermelo i Holland.

I denne uge har ekvipagen deltaget i Pavo Cup-finalen i Holland og blev i torsdag nr. 3 i 5-års klassen og i går lørdag blev nr. 2 i klassen, men vandt den efterfølgende testrytterdel. Det resulterede sammenlagt i sejr til Blue Hors Santiano, der i gårsdagens klasse fik 8,5 for skridt, 8,7 for trav og galop, 8,3 for harmoni og 8,6 for helhedsindtryk. Fremmedrytter, tyske Eva Möller fra Helgstrand, gav Blue Hors Santiano 9,5 for ridelighed.

Blue Hors Santiano er efter Sezuan/ Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro og er opdrættet af Straight Horse ApS hos Eva Götzsche og Mogens Pedersen i Allerød. Han er trukket på hingsten Glock's Zoniks mor og er med Sezuan som far en kombination af stutteriets to stærke stamhopper, idet Straight Horse også ejer Sezuans mor, guldmedaljehoppen Bøgegårdens Don Romina, der sidste år modtog Matinés vandrestatuette som Årets ældre dressurhoppe.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Santiano blev fremstillet til kåring i det hollandske varmblodsforbund KWPN i 2020, hvor han i efteråret placerede sig som nr. 3 ved den hollandske 21-dages prøve med 87,5 point. Sidenhen blev opnåede han i 2021 også kåring i Dansk Varmblod. Han har vundet stor popularitet hos de hollandske avlere, og han betjente sidste år næsten 400 hopper som en af de mest frekventerede dressurhingste i KWPN.

Samlet resultat af 5-års championatet.

Stævnet start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen