Flotte nulrunder på Zangersheide

21-09-2024 19:44

De nulrunder, som Dansk Varmblodsekvipagerne manglede i første eller anden kvalifikation ved UVM på Zangersheide, kom i dag i B-finalerne

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olsen og MB Rockvaro DWB var fejlfrie og placeret i 6-års klassen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved UVM i springning på Zangersheide er der ikke en opvarmningsklasse, hvor ryttere og heste kan vænne sig til omgivelserne. Det er lige på og hårdt med udfordrende kvalifikationer fra første konkurrencedag. De 5-årige heste springer baner med en max forhindringshøjde på 1,25 m, 6-års hestene går 1,30 m og de 7-årige heste 1,40 m.

I Danmark springes der ikke på de forhindringshøjder for de unge heste, men dette er et verdensmesterskab, og dermed er kravene strammet betydeligt til heste og ryttere.

Som man kunne læse i denne nyhed i fredag, fik vi ikke en eneste af Dansk Varmblodsrytterne med i finalen, men dog en enkelt hest fra DV-holdet redet af en belgisk rytter.

Copyright Ridehesten.com
Jennifer Fogh Pedersen og Hesselhøj Captain Morgan var fejlfrie i 7-års klassen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag red de fleste danske ryttere B-finaler og viste, at de var berettiget til at være her på Zangersheide. Vi blev således vidne til flotte runder af de danske ryttere – og hvor marginalerne måske ikke lige var på danskernes side i begge kvalifikationer, så kom der nogle nulrunder i dagens B-finaler. To af de danske ryttere blev endda placeret. Det drejer sig om Natasha Tang Kaspersen og Toftegaardens Gladys Knight e. Godsend du Reverdy/ Quijote (opdr. Miriam Tang Kaspersen) samt berider Adam Sparlund Olesen og MB Rockvaro DWB e. Rockland/ Calvaro Z (opdr. Rudie Telgenhof). 

Copyright Ridehesten.com
Natasha Tang Kaspersen og Toftegaardens Gladys Knight, som er opdrættet af hendes forældre, var igen fejlfrie i B-finalen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

I morgen gælder det finalerne i verdensmesterskabet for de tre årgange, og her er den belgiske toprytter Guy Janssen og den 5-årige DV-hoppe Chacco Rita Ask e. Favorit Ask/ Chacco Blue, opdrættet af Stutteri Ask og solgt til en belgisk springstald, klar til start.

Start- og resultatlister.

/ Dansk Varmblod

Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen