Z-udvalget: Vi skal evaluere

15-09-2018 11:02

Det er Z-udvalget, som står for udtagelsen af ekvipager til UVM på Zangersheide samt for at udarbejde kriterierne for udtagelsen, og efter dette års UVM bliver processen evalueret - som altid

Copyright Ridehesten.com
Landsholdet ved UVM på Zangersheide. Holdet har fået tøj og udstyr fra Kastell DK, Rider By Horse, AB Rideudstyr og Dansk Varmblod.

En 5-års hest og en 6-års hest kommer i finalen ved UVM fra bruttotruppen, og medlemmerne af Z-udvalget, som står for udtagelsen til bruttoholdet erkender, at de havde stilet efter lidt flere 5-års heste i finalen. - Vi stilede efter at få 3-4 femårs heste i finalerne, indleder Bo K Møller, som sammen med Kristian Skovrider står for selveudtagelsen, og de indgår i Z-udvalget sammen med Bodil Hellmers og Frank Evald fra Dansk Varmblod. Det er Dansk Varmblod, der som det eneste danske ridehesteavlsforbund, er medlem af World Breeding Federation for Sporthorses (WBFSH) som sammen med det internationale rideforbund, FEI står for afholdelse af arrangementet, som arrangementsmæssigt er tildelt stambog Zangersheide i Belgien. 

Copyright Ridehesten.com
Z-udvalget set fra venstre: Bodil Hellmers, Kristian Skovrider, Frank Evald og Bo K. Møller.

I foråret sammensatte udvalget en bruttotrup, og der er løbende kommet ryttere og heste til bruttotruppen, som udvalget har fulgt over sommerens konkurrencer, ligesom de har været i kontakt med interesserede ryttere. Efter UVM skal udvalgsmedlemmerne evaluere sæsonen, udtagelsen og processen omkring det, og det sker i høj grad også som en følge af de input og den feed back ,de har fået fra rytterne.  De to træningssamlinger, der har været afviklet, som en del af forløbet vil formodentlig blive fastholdt, for de har, sammen med rytternes deltagelse i stævner, været et vigtigt led i udtagelsesprocessen, samt været medvirkende til at ryste holdet lidt bedre sammen. 

Rytterne har fungeret som et hold ved UVM, givet hinanden god opbakning, og i det hele taget haft et godt socialt sammenhold. Det har også været med til at lette noget af det pres, som hviler på rytterne, når de er en del af et hold, og pludselig rider for Danmark, noget kun få af rytterne har prøvet tidligere på fx Nations Cup hold eller landshold. 

Læs mere om Z-udvalgets holdning til udtagelsen og resultatet på Zangersheide i magasinet Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, er tilstede ved UVM bl.a. i sin egenskab af præsident for WBFSH. Han ses her sammen med organisationens general manager Nadine Brandtner (Sydafrika) og de har haft travlt med forskellige møder under mesterskabet.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen