Svensk rytter løb med sejren i GPS

09-03-2024 15:16

Trine Askjær-Jørgensen

Der var kæmpe opbakning fra det dressurinteresserede publikum, da den 3-stjernede Grand Prix Special fandt sted her ved middagstid. De danske ryttere gjorde det virkelig godt, men måtte se i øjnene, at nogle af deres stærke, skandinaviske kollegaer gav den gas

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hal M var stuvende fuld, da den sidste afdeling af den 3-stjernede, internationale tur her til middag blev afviklet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. For nogle var det desværre umuligt at komme op på tribunen at se noget, fordi der var så mange mennesker og rift om pladserne, men rigtig mange fik fornøjelsen af at overvære den flotte Grand Prix Special. Særligt interessen for de sidste, dygtige ryttere i klassen var stor.

14 ekvipager var til start, og heraf var seks danske; en god blanding af seniorryttere med deres kommende Grand Prix-stjerner, som skulle ud at høste erfaring i en mere imponerende atmosfære, samt unge ryttere, som havde debut på dette niveau.

Copyright Ridehesten.com
Sofie Lexner og Inoraline W. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Svenske Sofie Lexner og den mørkerøde hoppe Inoraline W e. Johnson TN/ Amiral red i dag et virkelig flot program til 72,915%, hvilket sikrede dem sejren i klassen, lige præcis foran danske Cathrine Laudrup-Dufour, der med Vividus QRE e. Zaladin MI/ Don Charly i dag ellers også red en rigtig flot Grand Prix Special til 72,809%.

Den mørkerøde vallak så vældig afslappet og tilpas ud i de imponerende rammer, og det lader ikke til at genere ham, når der er mange mennesker og uro på lægterne. Mange af øvelserne lykkedes supergodt, men i og med det er hans debut på 3-stjernet niveau er der naturligvis også masser af udviklingspotentiale – og fremtiden ser uden tvivl lys ud for det 9-årige talent.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus QRE. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvor de unge, danske dressurryttere Karoline Rohmann og Sophia Ludvigsen den anden dag tog nogle af topplaceringerne, var det i dag Dufour og Nanna Skodborg-Merrald, der sikrede sig de bedste danske placeringer i klassen.

Finske Emma Kanerva og Feldrose FRH e. Feuerspiel/ Latimer red med 71,277% lige ind foran Nanna med Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro, der tog sig af fjerdepladsen med 71% lige ud. Hvor parret havde lidt fejl i Grand Prix'en den anden dag, så det ud til, at de lykkedes rigtig fint med det meste i dag. Den eneste deciderede fejl var, at Znickers changerede forkert efter den frie galop, så Nanna måtte lave overgang til skridt og springe an igen, men kom fint videre til galoppiruetter og etterchangementer på midten.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
9-årige Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) blev med sin faste rytter Rikke Dupont i sadlen i dag den bedst placerede dansk varmblodshest i klassen, idet de opnåede en femteplads. For fire år siden vandt ekvipagen desuden unghestechampionatet her i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen