Vinderen af Topponyer Stil Cup er fundet

17-08-2024 18:12

Det er ikke kun danmarksmesterskaberne for ponyer, der bliver afviklet hos Hovgaard Rideklub i denne weekend. Det gør finalen i Topponyer Stil Cup nemlig også, og nu er vinderen fundet

Topponyer Stil Cup er en turnering i dressur for ponyrryttere, hvor der udover programmet bliver bedømt efter harmoni, håndstilling, vægt- og schenkelhjælp, opstilling, indvirkning og rytterens forståelse. De tre bedst placerede ekvipager fra hver kvalifikationsrunde havde kvalificeret sig til finalen, og i dag er vinderen så fundet hos Hovgaard Rideklub på Fyn.

I går red de 18 ponyryttere, der havde kvalificeret sig til finalen første afdeling. Her lagde Elinor Jensen og Lykkehøjs Wildfire Dornik sig i spidsen med 7,5 i harmoni, 7,0 i håndstilling, 8,0 i vægt- og schenkelhjælp, 8,0 i opstilling, 8,5 i indvirkning og 7,5 i rytterens forståelse, og endte på 76,250%.

Copyright Ridehesten.com
Elinor Jensen og Lykkehøjs Wildfire Dornik har været suveræne gennem hele turneringen. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Andenpladsen gik til Nova Therkelsen og Daugaarden's Boombay, der fik 7,5 i harmoni, 8,0 i håndstilling, 8,0 i vægt- og schenkelhjælp, 7,5 i opstilling, 7,5 i indvirkning og 8,0 i rytterens forståelse. Parret endte dermed på samlet 75,724% og lagde sig ind som anden bedste inden finalen. Tredje bedst var Anna-Olivia Sylow og Foldbergs Cashmann, der fik 7,5 i harmoni, 7,0 i håndstilling, 8,0 i vægt- og schenkelhjælp, 8,0 i opstilling, 7,5 i indvirkning og 7,5 i rytterens forståelse og endte dermed på 73,443%

Nova Therkildsen med Daugaardenøs Boombay. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

I dag var så dagen, hvor vinderen af dette års Topponyer Stil Cup skulle findes. Placeringerne fra i går forblev uændret, og dermed kunne Elinor Jensen og Lykkehøjs Wildfire Dornik kalde sig vindere af turneringen med 7,5 i harmoni, 8,0 i håndstilling, 8,0 i vægt- og schenkelhjælp, 8,5 i opstilling, 8,5 i indvirkning og 8,5 i rytterens forståelse. Samlet endte ekvipagen med 77,807%

På andenpladsen var det derfor også Nova Therkelsen og Daugaarden's Boombay der i dag fik 7,5 i harmoni, 8,0 i håndstilling, 8,0 i vægt- og schenkelhjælp, 7,5 i opstilling, 7,5 i indvirkning og 8,5 i rytterens forståelse. Dermed endte parret med 73,904%, hvilket sikrede dem andenpladsen i dagens finale. Tredjepladsen gik også til gårsdagens tredjeplads, nemlig Anna-Olivia Sylow og Foldbergs Cashmann, der i dag fik 7,5 for harmoni, 7,0 for håndstilling, 8,0 for vægt- og schenkelhjæp, 7,5 i opstilling, 8,0 i indvirkning og 8,0 i rytterens forståelse, og endte i dag på 73,860% og en tredjeplads i dagens finale.

Anna-Olivia Sylow på Foldbergs Cashmann. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Udover Topponyer Stil Cup finalen, har de dygtige ryttere været på banen i første afdeling af Agria DRF Mesterskab for kategori 1 ponyer. Her gik førstepladsen til Sofia RosenkildeCosmo Royale, der endte med flotte 74,282%, og ligger sig dermed i spidsen af mesterskabet inden finaledagen i morgen. På andenpladsen red Victoria Bang Zindorff sig ind med Del Classico. Parret red til 73,179% og har derfor også en god position til morgendagens finale. Tredje bedst i første kvalifikation var Isabella Struntze Torp og Lykkehøjs Dream of Dornik med 72,308%.

I morgen skal både kategori 1 og 2 ponyrytterne i ilden og ride deres finaler i kür. Der er altså fantastisk ridning og spænding på programmet, når vi skal finde ud af, hvem der kan kalde sig dansk mester 2024.

Se stævnets start- og resultatlister her.