Vinderen af Subaru Cup er fundet

02-09-2018 17:12

Marie Helene Rigård Rohleder

Louise Kamper Frederiksen og Charlie Vibeholm sprang sig til sejren i Subaru Cup på Store Hestedag. Både hest og rytter er vilde med terrænspringning, hvor fart og adrenalin er på dagsordenen

Copyright Ridehesten.com
Louise Kamper Frederiksen og Charlie Vibholm vandt Subaru Cup 2018 for hest.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hesten ligner en, der har fødselsdag! Sådan lød det fra de begejstrede dommere over Louise Kamper Frederiksens hest Charlie Vibeholm, som tydeligt signalerede, at det her terrænspringning var for fedt. Den dygtige ekvipage har netop vundet finalen i Subaru Cup for hest, som blev afviklet til Store Hestedag i Roskilde.

Subaru Cup præsenteret af Store Hestedag er en stilturnering i terrænspringning. Louise og Charlie opnåede imponerende 8,8 i stilkarakter i finalen.

– Det er super fedt! Jeg er vild med terrænspringning, fordi det er masser af fart og adrenalin, og så kan jeg mærke, at Charlie elsker det, fortæller en meget glad Louise Kamper Frederiksen på 17 år til ridehesten.com.

Copyright Ridehesten.com

Til daglig går hun i 2.g gymnasiet, og så har hun redet siden, at hun var 2 år gammel. Louise købte Charlie i december sidste år, og siden da har de deltaget i tre kvalifikationer til Subaru Cup.  

– Subaru Cup er mere end bare en konkurrence. Det er super hyggeligt at være med, og jeg har snakket godt med alle deltagerne. Det er vildt fedt koncept,  siger Louise Kamper Frederiksen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere ryttere til militarysporten
Formålet med cuppen er, at introducere ryttere til militarysporten med afsæt i terrænspringning under trygge forhold.

Louise Kamper Frederiksen vil rigtig gerne ride military, men Charlie er 21 år gammel, og derfor tør hun ikke, at begynde på den krævende sportsgren med Charlie. Men interessen er der helt bestemt, og det har Subaru Cup bidraget til.

Copyright Ridehesten.com
Louise og Charlie flankeret af sponsor fra Subaru og dommer.

Subaru Cuppen rides på en bane bestående af 8-12 forhindringer med en maxhøjde på 60 cm for ponyer og 80 cm for heste. For at få adgang til finalen skal man have deltaget i min. to kvalifikationsrunder på min. to forskellige terrænbaner.

De 20 pony- og 20 heste-ekvipager med højst gennemsnitlige point fra to af kvalifikationsrunderne får adgang til finalen. Der uddeles finalerosetter til alle finaledeltagere, plaquetter til top 5, underlag til 2. og 3. pladsen samt dækken til vinderen.

Vinderen af Subaru Cup for ponyer blev Cecilie Aggersbøl på Helkans Kahlea, der opnåede en smalet score på 8,84 point. Se alle resultaterne her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen