Vil du bidrage til undersøgelsen?

07-06-2023 16:23

Trine Askjær-Jørgensen

FEI's Equine Ethics and Wellbeing Commission er netop kommet ud med en undersøgelse. Her har du frem til den 22. juni mulighed for at bidrage med dit syn på hestevelfærd m.m.

Copyright Ridehesten.com
Foto: FEI

Den FEI-udnævnte kommission med fokus på hestevelfærd og etik omkring heste, kaldet Equine Ethics and Wellbeing Commission, lancerer nu en ny undersøgelse for at blive klogere på, hvordan de velfærdsforslag, man er kommet med, bliver taget imod.

I forlængelse af lanceringen af sin vision, Et godt liv for heste, og 24 anbefalinger til FEI og internationale delegerede ved Sports Forum i Lausanne i april i år, har FEI's Equine Ethics and Wellbeing Commission (EEWBC) lanceret en ny undersøgelse til hestesportens interessenter for at høre deres syn på, hvordan de har det med den foreslåede tilgang til sikring af hestevelfærd.

De 24 anbefalinger skitserer handlinger, som FEI bør tage for at demonstrere lederskab, troværdighed, gennemsigtighed, proaktivitet og åbenhed over for uafhængig evaluering.

FEI bliver for eksempel bedt om at:

  • "Offentligt forpligte sig til at definere, fremme og sikre et godt liv for heste som det grundlæggende princip i FEI Equine Wellbeing Strategy" (Anbefaling 2)
  • "Vedtage en gennemsigtig og evidensbaseret tilgang til vurdering af indvirkningen af nye og eksisterende redskaber og udstyr til træning og konkurrence på hestes velfærd" (Anbefaling 8)
  • "Kræve obligatorisk indsamling og udgivelse af omfattende livscyklusoplysninger og skadesstatistikker for heste involveret i sport" (Anbefaling 16)

Enhver, der på den ene eller anden måde har med heste at gøre, må deltage i undersøgelsen, som findes på engelsk fransk og spansk. Fristen for deltagelse er den 22. juni 2023.

Spørgsmålene omfatter blandt andet:

  • Er du enig i, at heste kan leve et godt liv, selvom de er involveret i sport?
  • I hvor høj grad mener du, at de 24 anbefalinger fra kommissionen ville gøre en reel forskel for sportshestens velfærd, hvis de blev vedtaget af FEI?

Undersøgelsen peger også på kommissionens foreslåede, detaljerede, strategiske tilgang til at hjælpe med at sikre "Et godt liv for heste" ved brug af seks fokusområder; bevis, uddannelse, engagement, effektiv regulering, håndhævelse og bemyndigelse.

– Vi var glade for den ekstremt positive respons på vores anbefalinger, som vi oplevede til april måneds Sports Forum, siger EEWBC-formand professor Natalie Waran og fortsætter: – Hestesportssamfundet forstod, at vi kun med top-til-bund engagement på tværs af ridemiljøet og et ønske om at handle i hestens bedste interesse kan vise, hvor seriøst vi tager det at involvere heste i sport.

Her er linket til den engelske version af undersøgelsen.

Fakta
Om Equine Ethics and Wellbeing Comission
  • Kommissionen blev grundlagt i juni 2022 for at imødekomme samfundsmæssige bekymringer omkring brugen af ​​heste i sport. Den mødes månedligt (på Zoom eller personligt).
  • Formålet med kommissionens arbejde er selvstændigt at overveje spørgsmål af offentlig og ridemæssig interesse, som kan påvirke den fortsatte sociale accept af hestes involvering i sport. Specifikt fik kommissionen til opgave at give uafhængig rådgivning og anbefalinger til FEI for at sikre, at hestes velfærd sikres gennem etisk, evidensbaseret politik og praksis.
  • Kommissionen består af ti personer; fem af dem udpegede repræsentanter for FEI og fem, der er eksterne. Den ledes af professor Dr. Natalie Waran fra New Zealand, en internationalt respekteret hesteadfærds- og velfærdsekspert.

Læs mere om EEWBC osv.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen