World Cuppen fortsætter i Leipzig

16-01-2023 18:09

Annika Knudsen Lorentsen

10 World Cup-kvalifikationer i springning er afholdt i sæsonen 2022/2023, og i denne uge afholdes den 11 og fjerdesidste i den vesteuropæiske liga. Endnu engang er der danske ryttere til start

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Carl-Heinz B. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gennem 10 World Cup-kvalifikationer i den vesteuropæiske liga i sæsonen 2022/2023, har forskellige danske springryttere deltaget for at optjene point eller værdifuld erfaring.

Den mest aktive rytter, har været Andreas Schou, som pt. er Danmarks bedste springrytter, som nr. 41 i verden. Han har optjent hele 31 point indtil videre, og er placeret som nr. 13 i den samlede World Cup-stilling, hvor de 18 bedste fra den vesteuropæiske liga kvalificerer sig til World Cup-finalen 2023 i Omaha, USA, som afholdes til april. Senest optjente han to point ved World Cup-kvalifikationen i schweiziske Basel i går

I denne uge er tiden kommet til, at Lars Bak Andersen og blot 21-årige Caroline Rehoff Pedersen skal deltage ved en World Cup-kvalifikation, som denne gang afholdes i tyske Leipzig. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Bak Andersen har været til start ved én anden kvalifikation i sæsonen, tilbage i november i italienske Verona, og kvalifikationen i Leipzig bliver altså hans anden. Caroline Rehoff Pedersen har aldrig før deltaget ved så stort et stævne på 5-stjernet niveau, og hvis hun skal lykkes med at få en plads i selve World Cup-kvalifikationsklassen, så skal hun gøre det godt i kvalifikationsklassen, som afholdes fredag aften. 

Der bliver hård konkurrence for de danske ryttere, når de skal ride imod topryttere som tyske Christian Ahlmann, franske Julien Epaillard og hollandske Maikel van der Vleuten. 

Til start ved stævnet har Lars Bak Andersen tre heste i 5-stjernet, mens Caroline Rehoff Pedersen har to. De har begge en hest til start i unghesteklasserne, mens de får selskab ved stævnet af Lars' søn Frederik Bak Andersen og Christina Henriksen, som begge stiller op i amatørturen. Sidstnævnte har hele tre heste til start. 

Programmet for stævnet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner