Nu løber EM af stablen

16-07-2024 19:24

I denne uge løber europamesterskaberne af stablen for både de unge spring- og dressurryttere. U25- og ungrytterne i dressur er draget til Østrig mens junior-, ung- og childrenrytterne i springning er til start i Holland

Copyright Ridehesten.com
De unge danske springryttere er klar til at give alt, de har, når de rider på banen i Kronenberg. Foto: Privat.

I denne uge afholdes europamesterskaberne for de unge spring- og dressurryttere. Mens U25- og ungrytterne i dressur er draget til St. Margarethen i Østrig, er junior-, ung- og childrenrytterne i springning taget til Kronenberg i Holland. I dag er alle danske heste gået igennem vettjek, så nu kan europamesterskaberne for alvor komme i gang. 

Europamesterskaberne - dressur
De unge dressurryttere er klar til at give alt, hvad de har i Østrig for at repræsentere Danmark på bedst mulig vis. Danmark stiller til start med stærke hold for både U25- og ungrytterne. For U25 er det Thea BechDionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair, Sara Aagaard HyrmAtterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi, Sophia LudvigsenBlue Hors Quintana e. Quantensprung 3/ Desperados og Karoline RohmannJakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador, der skal repræsentere de danske farver. 

Ungrytterne stiller ligeledes til start med et stærkt hold, der dog i sidste øjeblik blev lavet om, da Sophia Obel valgte at trække Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/ De Niro grundet helbredsmæssige årsager. Derfor blev det førstereserven, Thilde Rude HareFred the Red e. Franziskus Frh/ Florestan I, der overtog pladsen på det danske hold. Udover Thilde, består holdet af Frederikke GramRGS Finest Alegra e. Finest/ Ampère, Margaretha RosenkildeTiger G e. Tuschinski/ Sir Donnerhal I og Lea Andreassen TorabiBergåkras Amaranth e. Ampère. 

I morgen, onsdag går det løs for første gang, hvor den første halvdel af ungrytterne skal på banen i deres holdkonkurrence. Torsdag rider sidste halvdel på banen. Herefter gælder det U25-rytterne, der skal ud i Intermediaire II, hvoraf det også her er den første halvdel onsdag, og anden halvdel torsdag. Fredag skal første halvdel af ungrytterne ud i deres individuelle konkurrence, mens første halvdel af U25-rytterne skal ride Grand Prix. Søndag bliver mesterskabet afsluttet med kür for både U25- og ungrytterne, hvor dette års europamester skal findes.

Europamesterskaberne - springning
I Kronenberg, Holland er de danske junior-, ung- og childrenryttere klar til at give alt de har. I går gik alle de danske heste igennem vettjek, og i dag er første konkurrence startet. Her var det juniorerne, der var på banen i 140 cm, hvoraf runden både gjaldt som hold og individuelt. Det danske hold fik desværre ikke en drømmestart, da de endte som nummer 20 ud af 24 hold. På juniorholdet finder vi fire dygtige ekvipager, nemlig Sofie Pørksen ConradsenCougar 14 e. Clarimo/ Caretino, Anna LeyErrando e. Argentinus/ Lys De Darmen, Nicoline Bo Rasmussen Cabrio e. Ukato/ Mytens XX og Cornelie Catarine ChristiansenIzak e. Baltic Vdl/ Matterhorn Sidstnævnte var også bedste dansker i klassen idag. I morgen gælder det anden runde af juniorernes mesterskab, som går i 140 cm. 

Ungrytterne stiller ligeledes med et utroligt stærkt hold. Her er både den regerende danmarksmester, sølvvinderen og bronzevinderen til DM på holdet. Derudover har de andre ryttere redet imponerende resultater hjem i denne sæson. Holdet består af Frederik FensholtTake a Chance on Me Z e. Taloubet Z/ Aldatus Z, Jacob Theodor SchmidtBøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graff's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo, Caroline KnudsenLandlyst Callicon e. Dicapo/ Coronado 3, Cecilie KjærU Amon Z e. Uriko/ Darco og Josefine Sandgaard MørupRiddle Quiz e. Amarone/ Flyinge Quite Easy 958. Ungrytterne skal på banen første gang i morgen, hvor det gælder en udfordrende bane på 145 cm. 

De danske childrenryttere er også repræsenteret med et stærkt hold. Her består holdet af Palma Sophie Gry Jansson-ChristensenLyndon e. Numero Uno/ Silvio I, Sille Hartvig NielsenQuimono de la Roque e. Kannan/ Quick Star, Xander Reinholt FredslundKatarina Ask e. Quasimodo Vd Molendreef/ Lupicor og Laura Sloth KjærKjærs Sweetheart e. Heartbeat/ Corratus. Childrenrytterne skal ligeledes på banen i deres første klasse i morgen, hvor de skal springe 125 cm. 

Cecilie Kjær, der repræsenterer de danske farver på ungrytterholdet fortæller, hvordan det føles at være en del af det danske hold til EM: – Stemningen i den danske lejr er virkelig god, og sammenholdet er virkelig godt på tværs af årgangene. Det er virkelig stort at være udtaget og har været et stort mål og drøm at få lov at repræsentere Danmark ved EM. Så at stå her nu, er virkelig fedt. Det er noget, vi alle har trænet hårdt frem mod, så det er virkelig rart endelig at være her. Vi er helt klar til at give den alt vi har. Stævnepladsen er virkelig flot, og der er gjort meget ud af det, så nu glæder vi os bare til at komme i gang og kæmpe for at gøre vores bedste. 

EM i springning streames her, og start- og resultatlister kan findes her
EM i dressur streames her, og start- og resultatlister kan findes her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner