– Dio elsker at gå derinde (video)

21-10-2023 10:36

Trine Askjær-Jørgensen

Fire danske ryttere var til start i dagens første klasse, Lövsta Future Challenge U25 Grand Prix, i Jyske Bank Boxen, hvor der senere i dag tages hul på første kvalifikation i World Cup-sæsonen. Thea Bech blev med Dionisos bedste dansker, mens sejren gik til en hollænder

Copyright Ridehesten.com
Lövsta Future Challenge blev i dag vundet af hollandske Marten Luiten, der med Fynona e. Ampére/ I.P.S. Gribaldi opnåede 72,521%. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er dressuren i gang i MCH Messecenter Herning, hvor den første World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga denne weekend finder sted. Torsdag og fredag har hallerne været fyldt med springning, men her i weekenden går det for alvor løs med dressuren i Jyske Bank Boxen, hvor World Cup-klasserne lørdag og søndag er stævnets omdrejningspunkt.

Dagens første dressurklasse var Lövsta Future Challenge, der er en veletableret svensk turnering med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere i både dressur og springning. For første gang bliver turneringen afviklet i Boxen, hvilket giver de unge ryttere, som skal tegne fremtiden, en glimrende mulighed for allerede nu at øve sig i de imponerende rammer. Fire danske U25-ryttere var til start i klassen, der i alt bestod af ni ekvipager.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Aagardens Lianne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Første dansker på banen var Karoline Rohmann med den 13-årige hoppe Aagardens Lianne e. IPS Krack C/ Cape Town S (opdr. Stutteri Aagaarden v/ Hanne Aagaard). Deres ridt bar præg af masser af harmoni og en hest, der er rigtig meget med Karoline og ikke skal kæmpe for at lave øvelserne. Der skal stadig mere power og udtryk til for at opnå højere procenter, men det var rigtig pæn ridning med flotte changementserier og et meget flydende travprogram. Ridtet blev belønnet med 68,162%.

Copyright Ridehesten.com
Sara Aagard Hyrm og Atterupgaards Cooper. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lige efter var det Sara Aagaard Hyrms tur til at komme på banen med den 9-årige dansk varmblodsvallak Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ IPS Gribaldi (opdr. Atterupgaard). Den mørkerøde vallak sprang desværre i galop i den første frie trav, og der blev fejl i begge changementserier, men de havde ellers en fin tur med mange højdepunkter som bl.a. flotte sidebevægelser, galoppiruetter og øgninger. De fik de 68,162%.

Karoline og Sara endte på en delt fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredje dansker på banen var Sophia Ludvigsen med Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados, der også havde en rigtig flot tur. Quintana forstår virkelig at sætte sig og lavede nogle flotte galoppiruetter, der var meget centrerede, omend de af samme grund momentvis blev lidt ubalancerede. Hans evne til at sætte sig kom også til udtryk i piafferne, hvor han står flot og træder op igennem skuldrene. Serierne gik som smurt, både etterne og toerne, og ridtet blev belønnet med 71,068%, hvormed Sophia endte på en tredjeplads.

Copyright Ridehesten.com
Thea Bech og Dionisos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste dansker på banen var Thea Bech med Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair. Med den 15-årige KWPN-vallak kom Thea rigtig flot fra start med en flot fri trav og zigzagtraversade. Dio, som Thea kalder vallakken til dagligt, er særligt god til de samlende øvelser og viste rigtig flot piaffe- og passage-arbejde, hvor han i piaffen kan stå på stedet og træde til med masser af aktivitet og energi. Det demonstrerede han alle gange igennem ridtet. Der var også flotte, fejlfrie changementserier og meget andet godt. Dommerne belønnede det fine ridt med 71,667%, hvormed Thea blev bedste dansker i klassen, idet hun indtog andenpladsen.

– Han elsker det, jo større det bliver, og jo flere der er, og jo mere de klapper, jo gladere bliver han. Det er bare en super erfaring for de her heste, og når vi er færdige (med at ride) kan vi gå op og sætte os og se World Cup og få noget inspiration, det er bare så fedt, siger Thea- som bor i Holland, og derfor håber på start ved World Cup stævnet i Amsterdam, og fortsætter: – Jeg tror Lövsta-stævnerne var de bedste stævner, jeg red sidste år, så det vil jeg rigtig gerne igen i år, fortæller Thea.

Thea fortæller i videoen her om hendes hest Dio, hvordan det er at ride i Boxen m.m.:

Det blev hollandske Marten Luiten og Fynona, som sejrede i klassen med 72,521%, men konkurrencen var uhyre tæt og på de næste fire pladser fulgte samtlige danske ryttere i klassen. Det var samme Marten Luiten, som var den mest succesrige rytter i Touren sidste år.

– Lövsta Future Challenge International Dressage Tour har været en fantastisk oplevelse. Vi har fået erfaringer fra konkurrencer på internationalt topniveau, og det har også været så inspirerende at være til de samme stævner som de største ryttere! Det har givet mig meget af motivation og har bidraget meget til de succeser, vi har haft i år, fortæller Marten Luiten.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Marten Luiten og Fynona. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen