De Niro fortsat ikke i avlen

04-05-2016 10:55
Avl

Verdens førende faderhingst i dressur, De Niro på 23 år, har virket aktivt i avlen med fersk sæd til og med sidste år. I januar udmeldte Klosterhof Medingen. at der i år ikke vil være fersk sæd til rådighed

Copyright Ridehesten.com
De Niro som årets hannoveranerhingst 2008.

Hannoveranerhingsten De Niro e. Donnerhall/ Akzent II er i lighed med stjernehingste som Don Schufro, Gribaldi, Sandro Hit og Stakkato født i 1993. De Niro har haft en dressurkarriere på Grand Prix-niveau og har blandt andet vundet Hamburger Dressurderby, lige som han i avlen fra første færd har stået som far til utallige topføl og -heste ved skuer, kåringer og auktioner. Som ridehesteproducent har han også slået stærkt igennem som far til en række dressurheste, der ligger højt på verdensranglisten. Derfor har han været at finde i toppen af WBFSH's verdensrangliste for dressurhingste de seneste år.

Hans medejer Burkhard Wahler fra hingstestationen Klosterhof Medingen meddelte i starten af året, at der fra 2016 ikke længere vil være frisk sæd til rådighed. Efter at hingsten i tyve sæsoner har leveret frisk sæd vil det fra i år kun være frostsæd.

- De Niro har igennem længere tid haft helbredsproblemer. Det går igen godt med ham, og hans øjne har fået deres velkendte gnist tilbage. Dog vil vi ikke lade ham springe til sædtapning. Vores absolut højeste prioritet er, at han føler sig godt tilpas, begrunder Burkhard Wahler.

Blandt mange højtrangerede dressurheste er De Niro far til Desperados (Kristina Bröring-Sprehe), Dablino (Annabel Balkenhol), D’Agostino (Fabienne Lütkemeier), Delgado (Beatriz Ferrer-Salat/ESP) og Voice (Edward Gal/NED), og hans afkom har i dressursporten indtjent over 20 mio dkk. Han er i Tyskland registreret med 76 kårede sønner, og i Danmark er hans største indflydelse igennem sønnen De Noir, der er elitehingst og igennem mange år hjemmehørende på hingstestationen Katrinelund.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen