Veloverstået første udtagelsesstævne for bruttogruppen i voltigering

29-04-2022 06:24

Christine Krogh Frausing
Skribent

I forgående weekend blev der afholdt udtagelsesstævne for voltigering, og her giver holdkaptajn, Dorthe Ballegaard, et indblik i hvordan weekenden forløb

Copyright Ridehesten.com
BIS1. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden den 23. og 24. april var bruttogruppen i voltigering samlet til årets første udtagelsesstævne i Vallensbæk, afholdt af Vallensbæk Rideakademi. Her skulle voltigørerne, som kæmper om EM- og VM-pladserne til sommerens mesterskaber, teste stævneformen og vise deres programmer, som de har arbejdet på siden sidste år. 

Stævnestarten forløb generelt godt, trods mindre udfordringer hos nogle teams, som betød, at flere måtte stille til start med plan B.

– Det er meget positivt at se, at vi har en dedikeret elite, som formår at stå stærkt og holder et højt grundniveau, selvom ikke alle fik mulighed for at vise deres A-plan. Dette er med til, at udøverne og deres teams er rigtig godt stillet senere på sæsonen, når de sidste brikker falder på plads, fortæller Holdkaptajn Dorthe Ballegaard.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu skal alle teams hjem og arbejde videre med deres programmer inden næste og sidste udtagelsesstævne, som vil blive afholdt i Lier i Belgien den sidste weekend i maj. Her vil udøverne og deres teams få mulighed for at vise udviklingen af deres nuværende programmer, samt at de kan takle både det fysiske og mentale pres, som er en naturlig del af et mesterskab.

Efter CVI-stævnet i Lier vil den endelige EM- og VM-gruppe blive udtaget, således at de i løbet af sommeren har mulighed for at finpudse og sikre en god rutine i deres programmer frem mod mesterskaberne.

Junior og Young EM vil blive afholdt i Kaposvar i Ungarn fra den 27.-31. juli. Det er første gang, at der afvikles internationalt mesterskab i young-klassen i voltigering. Senior VM vil blive afholdt i Herning fra den 5.-10. august.  

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen