Springføllene giver fremtidshåb

27-08-2016 12:43

Britt Carlsen

Avl

Det var en lille samling af særdeles funktionelle springføl vi blev præsenteret for ved Dansk Varmblods Eliteskue og dommerne kom på en svær opgave, da de skulle finde finaleføllene

- Der var en meget tæt topkamp både blandt hoppe- og hingsteføllene, så det var ikke så let at skille dem ad, erkender disciplinansvarlig Johnny Hansen. Han glæder sig over den positive udvikling han har observeret, hvor føllene i højere grad galopere i korrekt form og god balance. Og så formår avlerne også at kombinere interessante blodliner, og bruge avlshingste, der har vist deres kvalitet i sporten. 

Blandt de springbetonede hoppeføl blev der udtaget fire føl til finaleringen:

202 Benezia L e. Balous Bellini fra Karsten Bundgaard
203 Søndervangs Magna e. Catoki fra Else og Nis Ravn
205 Fiji VH e. Favorit Ask fra Annelise og Rolf Vestergård Hansen
206 Prety Pi'que de'Luxe e. Party Dance fra Stine og Brian Elmo Frost

Alle fire føl blev rost for deres fremragende galop i god balance, men det blev kat. 202 Benezia L e. Balous Bellini som dommerne satte på fløjen. Det er et herligt, feminint, udtryksfuldt hoppeføl der galoperede rummeligt og i god balance.

Der blev blot femstillet seks springhingsteføl, men de var til gengæld af flot kvalitet, enkelte af dem var vokset lidt "fra hinanden", men det gik ikke ud over funktionen hos føllene. Tre hingsteføl blev udtaget til finaleringen: 

210 Birkegårdens Malibu e. MB Birkegårdens Charmeur fra Heidi Rasmussen
212 Dennehey LH e. De Quidam fra Lene Have Nielsen
215 Hagrid e. Highland Park fra Linus Camitz

Føllene blev generelt rost for deres type og maskuline præg, samt at de alle kom fra præstationsstærke hoppestammer. Dommerne valgte kat. 210 Birkegårdens Malibu til fløj i holdet, føllet er tiltalende, højstillet og passende delt, med et maskulint præg og en prima begægelse med en galop i god balance. Opdrætter Heidi Rasmussen har præsteret det helt særlige, at have opdrættet både faderhingsten og hoppen til dette herlige føl. 

Se katalog mv. på varmblod.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen