UVM i dressur: Afgørelsens time

28-06-2013 16:42

Signe Wiese

I denne weekend bliver det endeligt afgjort hvilke heste, der skal repræsentere Danmark og Dansk Varmblod ved UVM i dressur i Verden til august - der afvikles endeligt iagtagelsesstævne i Middelfart, og søndag falder afgørelsen - se starttiderne her

Copyright Ridehesten.com

Det endeligt iagtagelsesstævne afvikles på Middelfart Ridecenter den 29. - 30. juni. Lørdag rides de indledende runder, og søndag foretages den endeligt udvælgelse af ekvipagerne. 

Ved de to iagtagelsesstævner er der udtaget i alt 14 5-års heste og 10 6-års. Den mest dominerende faderhingst er uden sammenligning Blue Hors Hotline med 5 afkom udtaget. De Noir, Skovens Rafael, Blue Hors Don Romantic, Blue Hors Zack, Skovens Rafael og Blue Hors Zack har hver fået tre afkom med. 

Efter hver af lørdagens ridt vil de tre dommere komme med en uddybende mundtlig kommentar til ridtet, hvilket betyder at man både som rytter og tilskuere har god lejlighed til at blive endnu klogere. Alle ekvipager går videre til søndagens runder, hvor den endelige afgørelse træffes.

Lørdag startes der ud med 5-års heste - første hest rider på banen kl. 13.00. Der opkræves ingen entré - så det er en oplagt, og ikke mindst gratis, mulighed for at se nogle af de ypperste danskavlede 5- og 6-års heste.

Verdensmesterskaberne for 5- og 6-års dressurheste foregår i den tyske by Verden hvert år i august måned. I 2013 fra den 7. - 11. august.

Se starttider for 5-års hestene HER

Se starttider for 6-års hestene HER

Efter udtagelsesstævnet kan du se video af de udtagne heste på Ridehestens youtube-kanal.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing