I dag starter Jysk Rideuge

13-07-2024 07:03

Traditionen tro er Silkeborg Rideklub vært for Jysk Rideuge 2024, der strækker sig over ni dage, fordelt på uge 28 og 29. Fra den 13.-17. juli står den på dressur, hvorefter springrytterne overtager stævnebanerne

Copyright Ridehesten.com
I dag starter Jysk Rideuge 2024. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I det naturskønne landskab ligger Silkeborg Rideklub. Traditionen tro afholder de igen i år Jysk Rideuge, et koncept der i år løber af stablen for 25. gang. Fra lørdag d. 13. juli til søndag d. 21. juli er Silkeborg Rideklubs smukke omgivelser forvandlet til et stævneparadis for både dressur- og springryttere. Jysk Rideuge er et distriktsstævne i springning for hest og dressur for hest og pony. Fem dages dressur afløses af fire dages springning. 

Et stævne for alle
Foruden almindelige klasser, bliver der også afviklet kostume kür, der næsten er blevet en obligatorisk del af rideugen. Rytterne rider her en kür i flotte kostumer, hvor en særskilt karakter gives for udklædning. Derudover afholdes der også DRF Para Cup, Catago Cup, Topponyer Stil Cup i dressur, samt Danmarks Cup for hest i springning. Det bliver altså nogle spændende dage, med god stemning og spændende konkurrence, fortæller medarrangør, Helle Knopp: – Vi glæder os så meget til at møde en masse skønne heste og glade ryttere og se noget skøn ridning. Vi har i år valgt at tage kostume kür med igen efter et par års pause. Det ser jeg virkelig frem til. Vi har Christine W. Prip som hoveddommer, som selv er tidligere deltager, og vinder af küren. Det bliver virkelig sjovt. 

Copyright Ridehesten.com
Den traditionsrige kostume kür er tilbage på programmet med Christine W. Prip. Her ses Christine som deltager i kostume kür med hesten Lara O'Maine. Foto: Ridehesten.com/ Maria Schact.

Faciliteterne er i top
I 2022 fik Silkeborg Rideklub anlagt nye baner med Ebbe-Flod system. Det betyder, at hele stævnet afholdes på samme rideanlæg. Det giver en mega fed fællesskabsfølelse, både for publikum men også for dem, der hjælper med at afholde stævnet: – Det skal være sjovt at holde stævne. Når det er sjovt, så glemmer man at det også er lidt hårdt. Det giver bare en dejlig klubsamhørighed at være samlet om det, og at stævnet nu afholdes på samme rideanlæg. Det giver en anden fællesskabsfølelse, siger Helle. 
Udover top faciliteter for de mange heste og ryttere, der har fundet vej til Silkeborg Rideklub, er der også god mulighed for tilskuerne for en god oplevelse. Konkurrencebanen ligger midt på stævnepladsen, og lige bagved kan tilskuerne lægge vejen forbi Café Den Gyldne Krybbe, hvor der kan nydes mad og drikke. 

Copyright Ridehesten.com
Der er garanteret god stemning og hyggelige stunder. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I dag starter dressurdelen af stævnet, hvor knap 700 ekvipager rider på banen i løbet af de næste fem dage. Det bliver med garanti et stævne fyldt med fællesskab, hyggelige stunder og god konkurrence. 

Startlister for Jysk Rideuge dressur. 
Startlister for Jysk Rideuge spring. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Klausholt og Freestyle til Jysk Rideuge 2023. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen