Usædvanlig sumpet Dyrehave klar til jagt

04-11-2017 09:19

Camilla Tiefensee Schrøder

Jagtledelsen har måttet ændre på ruten flere steder, fordi efterårets store mængder regn har gjort underlaget meget blødt. Ridtet bliver en våd og mudret affære - men banen og rytterne er klar, når Hubertusjagten går løs i morgen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Snart rider over hundrede ryttere over stok og sten gennem Dyrehaven på deres toptrænede jagtheste og -ponyer. Klokken 10 søndag morgen ved Peter Liebs Hus lyder startskuddet for årets Hubertusjagt. Og Jagtledelsen har haft usædvanligt travlt med at få ruten gjort klar i år.

– Det har regnet så meget i år, og underlaget er meget blødt, så derfor har vi visse steder måttet lægge ruten om, fortæller Mette Kaufmann, formand for Sportsrideklubbens Jagtledelse og sidste års vinder af Hubertusjagten. Der er lavet om på et par forhindringer og ændret lidt på ruten nogle steder, men det er dog ikke nogen af jagtens mest ikoniske spring, det er gået ud over, forsikrer hun.
Det drejer sig bl.a. om spring 4 og spring 25 på ruten, som man kan se et kort over i programmet HER.

Magasindammen er meget dyb i år
Nogle år må de fylde lidt ekstra vand i den berømte Magasindam, for at den ikke skal være som en kedelig vandpyt. Men sådan er i det ikke i år.

– Der er rigtig meget vand i dammen i år. Så meget, at man har været nødt til at tømme noget af det ud, fortæller Hubertusjagtens presseansvarlige, Danny Johansen, der som fotograf har fulgt jagten fra jorden hvert år i en halv menneskealder.

Han ved, at dammen hvert år tiltrækker tusindvis af mennesker, og at mange af dem nok også kommer med forhåbningerne om at se et par ryttere tage turen med hovedet først ned i det våde element.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Når hesten kommer med fart på ud i vandet, bliver dens forben bremset, men det er ikke altid, rytteren når at bremse med. Og når vandet er meget dybt, så er der endnu større risiko for, at de falder af, forklarer Danny Johansen.

Jagtledelsen har først og fremmest fokus på sikkerhed frem for underholdningsværdien, og derfor er der både i Magasindammen og andre steder på ruten blevet lavet justeringer, så der ikke sker uheld.

– De har brugt meget tid de sidste dage på at finde ud af, hvor det er sikkert at ride. Ingen vil ikke risikere, at nogen ryger, af fordi det har været for blødt, siger Danny Johansen.

Men mon ikke publikum får lov at se nogle ryttere ryge i magasindammen alligevel?

Læs mere om Hubertusjagten på hubertusjagt.dk og sprjagt.dk. Se tidsprogrammet og et kort over ruten i programmet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen