USA's eliteheste kommer fra Holsted og Hjørring

15-12-2017 13:12

Camilla Tiefensee Schrøder

Det amerikanske rideforbund har offentliggjort bruttoholdene i dressur for 2018, og i elitetruppen er to Dansk Varmblodsheste samt den danskfødte rytter Charlotte Jorst

Nyheden fortsætter efter annoncen

2018 er året, hvor World Equestrian Games løber af stabelen i USA, og US Equestrian Federation har nu opdateret landets bruttotrup. I USA bliver de udtagne ryttere opdelt i en elite-, en præ-elite og en udviklingstrup, og i elitetruppen er to ud af fem af hestene registreret i Dansk Varmblod.

DV-heste i elitetruppen
Den ene er den 15-årige Gørklintgårds Dublet, e. Diamond Hit/Ferro, som har flere år på topniveau i USA bag sig med Kasey Perry-Glass i sadlen og bl.a. var med på amerikanernes OL-dressurhold i Rio 2016. Vallakken er opdrættet af Jørgen Ravn i Holsted og ejes i dag af Diane Perry i Californien.
Den anden er Rassing's Lonoir e. De Noir/Loran, som er opdrættet af Jan og Dorte Rassing, Hjørring. Den 14-årige vallak debuterede på Grand Prix-niveau for to år siden med rytteren Olivia LaGoy-Weltz, som ejer hesten sammen med Mary Anne McPhail.

De to DV-heste gjorde begge god figur tidligere på året ved de amerikanske dressurmesterskaber i Gladstone, hvor Gørklintgårds Dublet blev amerikansk mester og Rassing's Lonoir sejrede i Grand Prix-special-klassen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jorst: fra amatør til elite
Dressurrytteren Charlotte Jorst, som er dansker med amerikansk statsborgerskab, er desuden blevet udtaget til elitetruppen sammen med sin 15-årige hollandske varmblod Kastel's Nintendo, som hun har købt i Danmark, og det udtrykker hun stor glæde over på sin facebookprofil:

- Wow, for bare et par år siden konkurrerede jeg på amatørplan og red et par gange om ugen efter arbejde. Jeg er så stolt af at være på USA's elitehold. Sikke en fantastisk rejse, skriver Charlotte Jorst.

USA's elite-bruttotrup består af følgende ekvipager:

  • Laura Graves, Florida, med Verdades e. Florett As/Goya (opdr. Pr. Crum, Herveld)
  • Charlotte Jorst, Nevada, med Kastel’s Nintendo e. Negro/Monaco (opdr. C. Rommens, Bavel)
  • Olivia LaGoy-Weltz, Virginia, med Rassing's Lonoir e. De Noir/Loran (opdr. Jan og Dorte Rassing, Hjørring)
  • Adrienne Lyle, Idaho, med Salvino e. Sandro Hit/Donnerhall (opdr. Joachim Essink)
  • Kasey Perry-Glass, California med Gørklintgaards Dublet e. Diamond Hit/Ferro (opdr. Jørgen Ravn, Holsted)

- Jeg er meget glad og begejstret over kvaliteten af både hestene og ridningen. Vores mest erfarne ekvipager er i fantastisk form, og de nye ansigter på horisonten på den amerikanske dressurhimmel ser ekstraordinært lovende ud, udtaler USA's landstræner Robert Dover til Eurodressage.com.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen