Kimi: vi går efter medalje

20-07-2016 12:24

Britt Carlsen

OL

Holdleder for dressurrytterne ved OL, Kimi Nielsen spår en hård medaljekamp i Rio, med Tyskland og England i guldkamp og Spanien, USA, Sverige, Holland og Danmark i kampen om bronze og de seks pladser til holdfinalen i Specialen

Holdleder Kimi Nielsen ser optimistisk på de danske chancer ved OL i Rio, men da dressur jo er underlagt en subjektiv bedømmelse kan alt ske. 

- Hvis vores ryttere kan ride, som de gjorde det ved DM på Broholm, hvor jeg helt ærligt mener både Anna Kasprzak og Cathrine Dufour var tæt på de 80% i Grand Prix, så tror jeg vi er der, hvor vi kan blande os i kampen om bronzemedaljen, indleder Kimi Nielsen. Hun bemærker også, at det hele skal spille for danskerne i Rio og heldet skal være på vores side: - Men det har vi vel også lov til at få, som hun siger.

Ved CHIO i Aachen blev Cathrine Duforurs ridt, især i Grand Prixen præget af, at Atterupgaars Cassidy reagerede på omgivelserne. 
- Vi må håbe på at Cassidy slapper af på stadion i Rio, så Cathrine kan få vist det de to kan, for så får de også pointene fra dommerne. Banen i Aachen er vanskelig fordi alle lyder høres på stadion, mens min oplevelse af stadion i Rio er, at der er noget mere plads. Vi så jo på Broholm, at han håndterede det station fint.
- Kan Anna (Kasperzak) få de piaffer og overgange frem som hun viste ved DM på Broholm alle dage, så scorer hun også høje points. Og så må vi håbe, at både Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl kan slutte omkring de 75%, så er vi godt kørende, og det tænker jeg helt seriøst er muligt, for det så vi på Broholm.

Vi skal have medvind
Naturligvis er der flere forhold som skal falde på plads, såfremt det skal lykkes for landholdet at blande sig i medaljestriden, men ser man på de forskellige nationer, som er i spil til en plads i top seks, så er der ikke een nation, som på papiret virker stærkere i kampen om bronze. 

- Tyskland er bare seriøst stærke med fire ryttere, som rider over 80%. Holdet består af: Kristina Bröring-Sprehe - Desperados FRH, Sönke Rothenberger - Cosmo, Dorothee Schneider - Showtime FRH og Isabell Werth - Weihegold OLD. Så englænderne skal det rigtig spille for, såfremt de skal true Tysklands mulige guldmedalje, er Kimis bud. England har følgende på holdet: Charlotte Dujardin - Valegro, Fiona Bigwood - Atterupgaards Orthilia, Spencer Wilton - Super Nova II og Carl Hester - Nip Tuck.

Traditionelt er det Holland, som normal er inde i medaljekampen, men her mener Kimi, at Holland er et stykke vej fra tidligere tiders styrke, hvilket bl.a. ses af det faktum, at hollænderne har fundet det nødvendigt at sætte 19-årige Jerich Parzival og Adelinde Cornelissen på holdet sammen med Edward Gal - Glock's Voice, Hans Peter Minderhoud - Glock's Johnson og Diederik van Silfhout - Arlando.

- Spanien kan jeg se som stærke, fordi både Beatriz Ferrer-Salat - Delgado og Severo Jurado Lopez - Lorenzo kan ride en god tur og score høje procenter for Spanien. Og så skal de jo bare have en af de spanske heste, med fremme også, vurderer Kimi. De øvrige spaniolere er: Jose Daniel Martin Dockx - Grandioso og Claudio Castilla Ruiz - Alcaide.

Sverige er efter Kimis mening lidt af en "dark horse" i kampen om medaljer, for, som hun bemærker, fik Tinne Vilhelmson Silfven og Patrik Kittel ikke helt de procenter fra dommerne, som normalt, ved stævnet i Rotterdam, og de to "nye" ryttere på det svenske hold Therese Nilshagen og Juliette Ramel er lidt ubeskrevet i international sammenhæng. 

- USA ser jeg, på papiret ikke som den store trusel, deres bedste rytter er Laura Graves med Verdades, men så har vi lige set i Aachen, at dommerne (noget uforståeligt) meget gerne vil give points til Steffen Peters og Legolas, så med amerikanerne ved man aldrig, erkender Kimi. Holdet består desuden af Kasey Perry-Glass - Gørklintgårds Dublét og Allison Brock - Rosevelt.

Som man kan se af Kimis gennemgang af holdene, så er der fire hold, som har potentiale til at lave to topscorer og have to ryttere på 74-75% - så alt er åbent. 

- Det bliver svært, og det bliver en kamp, men umuligt er det ikke, sagde Anna Kasprzak på TV2 i aftes om de danske medaljechancer. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner