Unik hesteauktion slutter søndag

18-03-2023 12:03

En helt unik ridehesteauktion med heste fra Morten Skovs Stutteri Unik kører online på Campen Auktioner og afsluttes søndag den 19. marts

Copyright Ridehesten.com
Den prægtige præmiehingst Solution Unik er beslægtet med flere af auktionshestene. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther

Dressurhesteavler Morten Skov, der driver Stutteri Unik på ejendommen Søhavegård mellem Randers og Viborg, har netop haft succes ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor han fik godkendt og præmieret den 3-årige hingst Solution Unik e. Revolution/ Don Juan de Hus.

Den prægtige præmiehingst er ud af Mortens bedste hoppestamme, som går tilbage til elite- og sølvmedaljehoppen Diva Unik e. Blue Hors Don Schufro/Primus X, der har gået international lilletur og senere S-klasser, og som er helsøster til Don Primo Unik, der fik 10 og 9,5 i unghestechampionatet af testrytter Carl Hester. Netop fra denne stamme kommer flere af de heste, som Morten har udbudt på en specialauktion.

Copyright Ridehesten.com
Stutteriejer Morten Skov (tv.) og auktionarius Finn Campen (th.) med en af kollektionens spændende dressurheste Prins Unik. Mød dem i Herning, hvor de fremviser hestene digitalt. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Morten kan godt lide, at der i handel er en kort vej ud til køberen, og det er noget af det, en auktion kan. Desuden finder han det hensigtsmæssigt at samle en kollektion af heste, som han og hans personale kan arbejde med frem mod auktionen. Der er heste af en kvalitet, hvor Morten gerne ville have beholdt nogle af dem lidt længere, men han vurderer, at det også er vigtigt med en vis volumen i kollektionen.

– Vi har heste på forskellige aldre og uddannelsesniveauer fra 3-års heste til en hest på Prix St. Georges-niveau. Vi kan tilbyde fuld transparens omkring hestenes opvækst og selvfølgelig fuld røntgenpakke og klinisk attest, forklarer han. 
Det er auktionshuset, Campen Auktioner, der de senere år har forestået flere hesteauktioner om året, som formidler auktionssalget af de 11 Unik-heste.

Der har været god søgning på hestene, og mange interessenter har afgivet bud. Skal man være med i budkampen om hestene, så skal man afgive sit bud på hjemmesiden inden den 19. marts 2023 kl. 20.00.

Der har foreløbigt været størst interesse – mål i budpris – på hestene Fabrina Elton, Roll On Unik, Jeronnimo Unik og Prins Unik. Sidstnævnte er efter den internationale Grand Prix-hingst Blue Hors Zack og trukket dirkete på Mortens tophoppe Diva Unik.

Helt særligt for RDH-hoppen Fabrina Elton gælder det, at hun ikke blot som dressurhest er interessant, men også på sigt som avlshoppen. Hun er nemlig ud af den kendte tyske hoppestamme, der har lavet kendte heste som Blue Hors Don Schufro, Sunny-Boy, Blue Hors Zatchmo, Blue Hors Veneziano m.v.

Se auktionskollektionen.

Copyright Ridehesten.com
Den 6-årige hoppe Fabrina Elton er populær blandt byderne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner