Unge stjerner til World Cup i Stuttgart

14-11-2018 11:01

Den kommende weekend byder på World Cup kvalifikation ved det store Stuttgart – German Masters stævne i Tyskland og her tager både Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Dufour deres unge stjerner med

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter

Tre danske dressurryttere har i den kommende weekend valgt at tage turen til tyske Stuttgart for ride Stuttgart German Masters. VM-rytter Daniel Bachmann Andersen har taget Blue Hors Zepter med og OL-rytter Cathrine Dufour har taget Bohemiam med. Begge at debutere hestene i World Cup.  I den 4* tur har vores danske landsstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein valgt at medbringe hesten M & M's.

Tysk dominans
Det bliver en særdeles spændende weekend hvor både Zepter og Bohemian skal gå en World Cup-kvalifikation for første gang. Heldigvis er både Cathrine og Daniel i den grad erfarne på det niveau, men det er deres konkurrenter i den bestemt også. Dressurdronningen Isabell Werth har intet mindre end tre heste noteret på deltagerlisten, nemlig Bella Rose, Emilio og Weihegold OLD. Dog må hun kun ride to af dem i World Cup-klassen, så den sidste vil formodenligt gå den 4* tur. 
Udover vil også Daniels nærmeste konkurrent fra Herning, Helen Langehanenberg på Damsey være til start sammen med landsmændende Dorothee Schneider og Jessica von Bredow-Werndl. Se deltagerlisten HER

Han er en helt speciel hest
I sommers fik vi alle øjnene op for Blue Hors Zepter da han og Daniel lå helt med fremme ved DM på Broholm. Siden sommer har stævnerne været sparsomme for Zepter, men det har der været en grund til. Ridehesten tog i går en snak med Daniel om grunden til det, samt fremtidplanerne:

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted med Zepter igen, for det går godt med ham, rigtig godt faktisk. Han gik næsten en Grand Prix-klasse én gang om måneden de første par måneder i foråret og sommeren, så jeg kunne mærke på ham at han trængte til at gå lidt ned i gear og ikke arbejde så hårdt i en periode. 

For Daniel har det været altafgørende at lytte til hestene og give dem en pause hvis de har haft brug for det.
- Det samme skete lidt med Don Olymbrio sidste år, hvor jeg kunne mærke at han var lidt brændt ud, og han fik derfor stævnefri fra juli sidste år og helt til februar i år. Det er virkelig vigtigt at lytte til hestenes signaler og ikke bare køre på når de ikke er helt motiverede.

Planen er at ride World Cup-stævne i Amsterdam på Zepter til januar, mens Zack får lov til at gå i Neumünster måneden efter. Så har han redet fire kvalifikationer og håber derfor at være kvalificeret til finalen i Göteborg til April. 
- Hvis det lykkedes at blive kvalificeret til finalen så er planen at Zack skal sted der, så jeg kan sætte Zepter op mod udendørsæsonen og forhåbentlig EM til næste år, slutter Daniel.

Program for dressuren:

Fredag:
10.00 CDI-W Grand Prix

Lørdag:
8.00 CDI4 Grand Prix
16.30 CDI-W Grand Prix Freestyle

Søndag
9.30 CDI4 Grand Prix Special

Alle klasser udover World Cup kür livestreames af ClipMyHorse, mens küren kan ses på FEI TV.

Se mere på stævnets hjemmeside HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen