Hoeck vinder med hingste i championatskvalifikation

14-06-2020 17:46

Annika Knudsen Lorentsen

I dag blev første kvalifikationsstævne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste i dressur afviklet hos Ringsted Sports Rideklub, og Anders Uve Sjøbeck Hoeck vandt både for 4- og 5-års hestene på henholdsvis Hesselhøj Downtown og Highfive Fuglsang, mens det blev Cathrine Dufour og Nadja Aaboe Sloth der red sejren hjem for henholdsvis 6- og 7-års hestene

Copyright Ridehesten.com
Anders Uve Sjøbeck Hoeck og Hesselhøj Downtown. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Stævnerne er i gang igen, og sommerens første stævneweekend bød blandt andet på kvalifikationsstævne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste i dressur. Her skulle de unge dressurheste fra 4 til 7 år bedømmes i hver aldersgruppe, og der blev uddelt flotte karakterer til flere af hestene i hver årgang.

Succes for Hesselhøj
De første ungheste på banen var de 4-årige, som i formiddags red deres kvalifikationsklasse. I alt var 17 ekvipager til start i klassen, og her blev det 17-årige Anders Uve Sjøbeck Hoeck der red den kårede hingst Hesselhøj Downtown e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Zack (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) til sejr med imponerende 98.000. Hingsten fik topkarakterni både galop og kapacitet, hvor dommerne belønnede ham med flotte 10-taller. Derudover fik han 9,7 for trav, 9,8 for skridt og 9,5 i ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Hesselhøj Dream. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

På andenpladsen blev det Hesselhøj Dream e. Hesselhøj Donkey Boy/Tailormade Lancelot (opdr. Dorthe og Hans Kørgen Hoeck) som med Jan Møller Christensen i sadlen opnåede 94.000. Hingsten modtog den bedste karakter for ridelighed, hvor de opnåede hele 9,8 point. Og dermed blev både første- og andenpladsen besat af heste fra Hesselhøj.

Tredjepladsen gik til Christian Tudela Ruiz og den kårede hingst Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/Florencio (opdr. Poul Rode). De opnåede 93.800, og blev blandt andet belønnet med 9,8 point for skridt. 

På både fjerde- og femtepladsen blev det guldmedaljehopper. Nummer fire blev nemlig Polka Fascination M e. Fürstenball/Sandro Hit (opdr. Sanne Mathiasen) med Dennis Kjær i sadlen, mens nummer fem blev Atterupgaards Lady Hamilton e. Dante Weltino/Stedinger (opdr. Atterupgaard) med Selina Solberg Vittinghus i sadlen.

Endnu en sejr til Anders Hoeck
Hos 5-års hestene var blot fem ekvipager til start, og igen blev det Anders Uve Sjøbeck Hoeck der red sejren hjem. Det gjorde han med endnu en kåret hingst, nemlig Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/De Niro (opdr. Anne Dorte Riis Meyland). Hingsten opnåede 98.200, og fik hele tre 10-taller, for henholdsvis trav, skridt og kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Kingston. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

På andenpladsen blev det den kårede hingst Blue Hors Kingston e. Glock's Toto Jr./Turbo Magic med Nanna Skodborg Merrald i sadlen. De opnåede 94.400 og fik blandt andet et 10-tal for trav.

Dufour sejrede med Straigh Horse Don Zuan
I klassen for 6-års var der fire ekvipager til start, og bedst af dem blev Cathrine Dufour i sadlen på Straight Horse Don Zuan e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Straight Horse v/M.P. Holding ApS). De opnåede 93.000, og modtog blandt andet 9,5 for både trav og for kapacitet.

For 7-års hestene blev det Favour Gersdorf e. Foundation/Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen) der løb med sejren. Han blev flot fremvist af Nadja Aaboe Sloth og sammen opnåede de 78.360 % og de fik flere flotte karakterer for deres program.

Se resultater fra stævnet her.

Ridehesten var tilstede ved stævnet for at fotografere, og billederne vil være online på ridehesten.com i løbet af de kommende dage.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen