Unge springhopper med stort overblik

03-09-2023 15:13

Britt Carlsen

Avl

Selvom de blot er to år viste de unge springbetonede hopper stort overblik, lyst og mod på opgaven ved KRAFFT Eliteskue, og det blev en feminin, funktionel hoppe, der sprang sig til titlen

Copyright Ridehesten.com
Springbetonede 2-års hoppe Kirkelodgaard's Coco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved sommerens kåringer og skuer har der været 30 2-års springbetonede hopper til bedømmelse. Af de 30 fik 14 en invitation til KRAFFT Eliteskue og kampen om at blive Årets springbetonede 2-års hoppe. Dommerne roste fremviserne for, hvor flot hopperne var klargjort til opgaven og glædede sig over det meget høje niveau.

– Det er imponerede så rolige og cool, de er i en ung alder, og noget af det, vi har allermest behov for, er, at de har en god psyke, sagde Johnny Hansen bl.a. i sine gode bemærkninger til hver enkelt hoppe, og til de informationer han samtidig gav publikum i alle pauser.

De senere år har vi fået masser af kønspræg på vores springheste, sagde Johnny Hansen bl.a., og det blev især tydeligt i valget af Årets Springbetonede 2-års hoppe.

Fire hopper fik adgang til finaleringen, og det var fire velproportionerede hopper, der alle havde vist stort overblik i springningen. I katalognummerorden var det:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kat. 202 Highsand Frozen La’Be DWB e. Cyrano Ask/ Cavall Ask opdrættet af Lasse Bendixen og ejet af Maxie Nabi Christiansen, Hørsholm.

Kat. 207 Complet Dyhre e. Conthargos/ Heartbeat, ejer og opdrætter Trine Dyhre, Højer.

Kat. 209 Bøgegårdens Ziona e. J Bøgegårdens Zidane/ Bøgegården’s Graf’s Stakkato fra Stina og Jørgen Schmidt, Bøgegården.

Kat. 212 Kirkelodgaard’s Coco e. Todt un Prince Ask/ Lambrusco Ask, opdrætter og ejer Charlotte Schiøler, Børkop.

Og det var Kirkelodgaard’s Coco, som blev udnævnt til ”Årets Springbetonede 2-års hoppe. Om hende sagde dommerne: – En storrammet passende ædel og feminin hoppe med en særdeles smidig overlinje. Hun galoperer energisk og kraftfuldt, og der er virkelig noget power og mod i hoppen. Hun har masser af kraft i afsættet.

Copyright Ridehesten.com
Kirkelodgaard's Coco med Charlotte Schiøler samt Simone og Sabine. Dansk Varmblods formand Jan Pedersen (th) samt Johnny Hansen og Allan Blomgreen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev