Tre danske finalepladser i 6-års

05-09-2024 17:10

I dag lægges der ud med 6-års kvalifikation ved UVM i dressur i Ermelo, og her har en DV-hest allerede leveret et fremragende resultat. Ingen danske 5-års gik videre til finalen i går, så de går alle B-finale i dag for at jagte de sidste tre ledige finalepladser

Copyright Ridehesten.com
Valerie B og Anne-Mette Strandby Hansen førte æresrunden an i kvalifikationsklassen igen i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Løbende resultat af klassen.

Senest opdateret kl. 15.42:

Berider Mette Sejbjerg Jensen red på banen med hoppen Straight Horse Floriana i en dejlig og meget aktiv trav, men fik muligvis lidt rigeligt i hånden. Det blev til flotte overgange, øgning, udtryksfulde sidebevægelser med stor smidighed, indtil spændingen blev for stor, og Floriana sprang i galop flere gange. Måske det bare var en misforståelse, men så skabte det lidt forvirring hos hoppen. Skridten blev vist energisk med god overtrædning, og galoppen rummelig med gode changementer og overgange. I både skridt og galop kunne man ønske lidt mere afspænding over ryggen.

Mette var tydeligt ærgerlig over misforståelsen, som også gav tydeligt udslag i karaktererne, der blev til 7,7 for trav, 8,0 for skridt, 7,8 for galop, 7,5 for ridelighed og 8,0 for kapacitet. I alt  78,0% og desværre en tur igennem B-finalen.

Straight Horse Floriana e. Franklin/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) deler mor med den 5-årige UVM-deltager Straight Horse Sun King, som Mette rider B-finale på i dag.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Floriana under Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 15.15:

På banen har vi nu for Danmark haft Helgstrand Dressages finske rytter Merita Hagren med DV-vallakken Alkaline e. Secret/ Zalmiak Firfod (opdr. Anette Blangsted) og bravo Merita, det var endnu en meget flot dansk præstation. Alkaline travede udtryksfuldt og aktivt med passende kadanceret og flotte, udtryksfulde sidebevægelser. Skridten blev vist energisk og jordvindende, dog blev tilbagetrædningen lidt hastig. Derimod så vi en dejlig velbalanceret og fremadgribende galop, rene changementer, og dejligt jordvindende øgning,hvor hesten samtidig kommer godt op-ad-bakke. Dommerne belønnede det gode ridt med 8,6 for trav, 8,5 for skridt, 8,8 for galop, 8,5 for ridelighed og 8,8 for kapacitet, hvilket samlet blev til 86,4%., hvilket sandsynligvis rækker til den direkte vej til finalen.

I mellemtiden har en tysk ekvipage sneget sig ind imellem de to danske ekvipager, der længe har ligget nr. 1 og 2. Det er en af verdens dygtigste ryttere, tyske Dorothee Schneider, der har vundet tredobbelt UVM-guld med DV-hingsten Sezuan, og som nu har fået meget flotte scorer med hans sønnesøn Segantini e. Secret/ Fidermark. Dommerne gav 8,7 for trav, 8,5 for skridt, 8,8 for galop, 9,4 for ridelighed og 9,2 for kapacitet, hvilket rakte til 89,2%.

Copyright Ridehesten.com
Alkaline under Merita Hagren. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Senest opdateret kl. 12.12:

Engelske Fiona Bigwood, der som ung red flere år hos Hasse Hoffmann, har før haft succes med en danskavlet hoppe, nemlig Atterupgaards Orthilia, som var hendes partner ved OL 2016 i Rio de Janeiro. Den 48-årige ejer af sidste års 5-års verdensmester, Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet), har nu selv sat sig i sadlen, efter hoppens vanlige rytter Charlotte Dujardin er underlagt en FEI-karantæne.

Ved UVM sidste år var Quinn G. meget tændt og ”oppe på stikkerne” i kvalifikationen med Betina Jæger, inden parret i finalen sikrede Dansk Varmblod endnu en guldmedalje.

Copyright Ridehesten.com
Segantini under Dorothee Schneider. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I dag syntes Quinn ligeledes at være lidt på tæerne i travprogrammet, og derfor kom der lidt uro fortil, og hoppen brød momentvis ovenud af rammen, men udviste stor kvalitet og masser af energi, som nok skal komme hende til gode, når det kan administreres helt. Skridten blev vist energisk, rummelig, takfast og med god overtrædning, dog blev tilbagetrædningen lidt hektisk. Galoppen var op-ad-bakke, jordvindende, og Quinn leverede et rent changement til hver side. Det kunne virke som om, at hoppen spændte lidt ryggen i alle tre gangarter, så Fiona har mulighed for at overgå dette flotte ridt i finalen.

Dommerne belønnede trav og galop med 8,5 og 9,0 for skridten. Hoppens ridelighed blev vurderet til 8,8, mens dommerne så en kapacitet til hele 9,2, hvilket også tyder på, at de har mere i posen til denne ekvipage, hvis Quinn bliver helt afspændt til finalen. I alt 88,0%.

Senest opdateret kl. 10.10:

Helgstrand Dressages tyskuddannede berider Anne Mette Strandby har netop leveret et klasseridt på guldmedaljehoppen Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen). Sidste år var ekvipagen også helt i top i kvalifikationen og missede lige nøjagtigt en medalje i finalen.

Anne-Mette Strandby Hansen er endnu en dansk rytter, der er altid er god for en sikker præstation, og hendes klasseridt med Valerie B i dag tog allerede form i et fænomenalt travprogram, hvor den store hoppe travede både løsgjort og spændstigt og samtidig meget rummeligt i med flotte overgange og sidebevægelser og middeltrav. Valerie B viste en dejlig afspændt skridt med tilstrækkelig overtrædning, men her blev tilbagetrædningen dog lidt ilende. Galopturen var velbalanceret og igen med flotte overgange og changementer – særligt sad det første lige i skabet.

Dommerne kunne lide hvad de så og belønnede traven med 9,5 og gav 8,8 for skridt og 9,0. Rideligheden blev belønnet med 8,7, mens de vurderede kapacitet til hele 9,4. Med  90,8% var det et fantastisk udlæg af første dansker.

Copyright Ridehesten.com
Valerie B under Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner