Ulven skal ud af Danmark

29-03-2023 09:28

Trine Askjær-Jørgensen

Ovenpå gårsdagens nyhed om hesten, som er blevet dræbt af en ulv på Borris Hede, er Venstrepolitikerne Asger Christensen og Anni Matthiesen på banen med deres holdning om ulvesituationen i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Det er ubehageligt, når ulven lusker rundt tæt ved haven eller hestenes folde. Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Medlem af Europa-Parlamentet, Asger Christensen, og Medlem af Folketinget, Anni Matthiesen, begge for Venstre, har sammen skrevet et indlæg om, hvad de mener om ulvene i Danmark. Det kommer her:

Utrygheden i de jyske landdistrikter stiger i takt med, at der kommer flere ulve i Danmark.

Både landmænd og beboere har alt for længe følt sig forbigået af lovgivere, der ikke forstår, hvordan det er at have ulve i baghaven. For når man bor derude, hvor der er lidt længere mellem husene, er det død-ubehageligt altid at skulle kigge efter gule øjne i mørket og være bekymret for barnevognen med den lille på terrassen.

Sådan skal det ikke være. Derfor er det gode nyheder, at Europa-Parlamentet netop har stemt for et gennemsyn af det såkaldte »habitatsdirektiv«, der beskytter visse store rovdyr, så vi kan arbejde på at få ændret den totale fredning af ulven.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dengang, hvor ulven var en truet dyreart, gav totalfredningen måske mening. Men ulvebestanden er siden 2016 vokset med 30 procent i EU. Det betyder, at der i dag er cirka 19.000 ulve. Ja, du læste rigtigt. Så mange ulve er der ganske enkelt ikke plads til. Antallet af ulve i Jylland er fordoblet på et år, og her i 2023 er der således registret 30 ulve.

Det er derfor også helt afgørende, at vi nu får åbnet for den gamle lovgivning fra 1992 og sørger for, at beskyttelsesniveauet ændres, så det passer til virkeligheden i dag, hvor ulvebestanden er vokset så dramatisk.

Det kan nemlig ikke passe, at vi skal have en lovgivning, der har så vidtrækkende konsekvenser for de mennesker og dyr, der rent faktisk bor og lever i nærheden af ulvene. Det er vi glade for, at Europa-Parlamentet nu har indset og handler på.

Vi kræver, at Europa-Kommissionen nu lytter til flertallet, så vi kan finde en løsning på det presserende og helt urimelige ulveproblem. Det ville også klæde Ministerrådet i EU at træde i karakter nu, hvor muligheden endelig er der. For én ting er helt sikker: Den ældgamle lovgivning skal opdateres, så vi kan få balancen i naturen tilbage.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner