Uden R - ingen hingstemor........

04-01-2015 17:48
Avl

For at kvalificere sig som hingstemødre i Dansk Varmblod skal moderdyrene enten være elitehopper eller have bestået en rideprøve

Copyright Ridehesten.com
ERDH Atterupgaards Dicte e. Caprimond/Donnerhall er ved siden af en aktiv ridekarriere blevet mor til de kårede hingste Atterupgaards Fassbinder og Atterupgaards Seebach samt til hingsten Atterupgaards Botticelli, der er udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring i år.

Nærlæser man Dansk Varmblods kataloger til kåringer og skuer som fx kataloget til forbesigtigelsen, der fandt sted for nyligt, vil man finde meget nyttigt information som bl.a. reglen om, at hopper skal have bestået en rideprøve eller igennem sportsresultater have opnået deres "R" for, at deres sønner kan godkendes til avl.

Taget fra REGLER FOR KÅRING AF HINGSTE, Afstamningskrav § 1 stk. 6:

Hingstemødre født i år 2001 og senere skal være afprøvede og godkendte, i henhold til reglerne for tildeling af "R". Hingste fra et af de i stk. 3 nævnte avlsforbund kan dog godkendes, såfremt deres mødre opfylder de krav til afstamning og afprøvning, der er fastlagt i det pågældende avlsforbunds egne regler. Fuldblodshopper kåret i Dansk Varmblod eller et af de i stk. 3 nævnte avlsforbund, behøver ikke at være rideafprøvet. Dansk Varmblods elitehopper er altid kvalificerede som hingstemødre. Hingste med mødre uden ”R” kan undtagelsesvist godkendes, såfremt hingsten har ekstraordinære gode egenskaber i forhold til avlsmålet.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen