Husk efterkåring af hingste i DV

05-04-2024 06:43
Avl

Den 9. april 2024 er der efterkåring af hingste på Vilhemsborg til forbesigtigelse, kåring og rideprøve. Lige nu er der tilmeldt 8 hingste til efterkåringen

Copyright Ridehesten.com
Efterkåringen finder sted d. 9. april 2024 på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Dansk Varmblod afholder traditionen tro efterkåringen af hingste på Vilhelmsborg. I år bliver det tirsdag den 9. april fra klokken 14, hvor hingstene møder til måling. Det skriver Dansk Varmblod på deres hjemmeside

Efterkåringen er for de hingste, der af den ene eller anden årsag ikke kunne blive fremstillet ved den ordinære forbesigtigelse eller Hingstekåringen i Herning i marts. På nuværende tidspunkt er der tilmeldt tre dressurbetonede hingste til forbesigtigelse: 

  • Iron King e. Iron/Blue Hors Zack opdrættet af Nedergaard Dressage i Søndersø. 
  • Jupeter e. Jovian/Cennin opdrættet i Schweiz. 
  • Rollercoaster e. Valverde/Fürst Romancier opdrættet i Holland. 
Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Zarkosy e. Zonik/Blue Hors Don Schufro (opdr. Straight Horse ApS). Foto: Ridehesten.com/Kristine B. F. Bojsen.

Der er to dressurbetonede hingste tilmeldt til godkendelse, altså det, der svarer til hold I ved Hinstekåringen. Det vil altså sige, at det er hingste, der er godkendt ved forbesigtigelse, men som skal fremstilles for at opnå godkendelse til afprøvning. Som et led i deres afprøvning, bliver begge hingste vist under rytter. Såvidt hingstene godkendes, får de avlsgodkendelse i denne sæson, og skal derefter deltage i 35-dages test før endelig kåring. De to hingste, der stiller op til godkendelse er:

  • Straight Horse Zarkosy e. Zonik/Blue Hors Don Schufro opdrættet af Straight Horse ApS i Allerød. 
  • Escamour e. Escamillo/Ampère opdrættet i Tyskland. 

Derudover er der yderligere to hingste tilmeldt til kåring/godkendelse. Det drejer sig om en dressurbetonet hingst og en springbetonet hingst. Den dressurbetonede hingst bestod sin 35-dages test i Tørring i efteråret med 814 point. Den springbetonede hingst skal springes med rytter på kendt bane, og således hingsten bliver godkendt, bliver den avlsgodkendt og skal dernæst til 20-dages test i efteråret. De to hingste er:

  • Dressurbetonet: Stay Cool e. Secret/Don Darius opdrættet i Tyskland. 
  • Springbetonet: Vassini Ask e. Van Gogh/Cassini I opdrættet i Tyskland. 
Copyright Ridehesten.com
Vassini Ask e. Van Gogh/Cassini I. Foto: Ridehesten.com/Kristine B. F. Bojsen.

En enkelt springhingst er tilmeldt rideprøven. Hingsten blev ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts godkendt til afprøvning, men blev ikke vist under rytter. Derfor er hingsten tilmeldt efterkåringen for at få sin ridelighed og samarbejdsvilje bedømt under rytter i skridt, trav og galop. Såvidt hingsten består rideprøven, får den tilladelse til bedækning i indeværende sæson. Hingsten er:

  • Halligo Z e. Halifax van Het Kluizebos/Comilfo Plus Z opdrættet i Holland. 

Se hele kataloget samt starttider på Equipe - dog kan der ske ændringer til deltagerlisten. Du kan følge med her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen