Truppa kommer ikke til EM

02-08-2015 07:58

Selv om den italienske dressurrytter Valentina Truppa er kommet sig helt efter sin rideulykke i juni, så må hun først ride igen fra september og kommer derfor ikke til start ved EM i Aachen

Copyright Ridehesten.com
Valentina Truppe - her med Fixdesign Eremo del Castegno.

Valentina Truppa er blevet erklæret rask ved sit seneste lægetjek på Santa Maria delle Scotte hopsitalet i Siena den 29. juli 2015, men har først fået lægens tilladelse til at ride igen fra september. Derfor har hun trukket sig fra det italienske hold, der skulle ride EM i Aachen, Tyskland i august.

Den unge italienske topdressurrytter pådrog sig en hovedlæsion den 7. juni 2015, da hun faldt af en 7-års hest ved CDN-stævnet i Arezzo. Hun tilbragte herefter to uger på hospitalet og er efterfølgende kommet sig yderligere derhjemme, men måtte ikke ride. Den 29. juni var hun til tjek med Dr. Alessandro Rossi, hvor det blev bekræftet, at hun er kommet sig fuldstændigt.

Lægen anbefalede endnu et tjek i slutningen af august. – Derefter kan hun begynde at ride igen i begyndelsen af september i tide til at fokusere på kvalifikationerne til World Cup sæson 2015-2016 og OL i Rio de Janiero 2016, udtaler Truppas pressechef Marta Fusetti.

Med Valentina Truppa ude af holdet ved EM i Aachen er det ikke sikkert, om Italien overhovedet kan stille med et hold. Den italienske holdudvælgelse var i forvejen kontroversiel, da holdets fjerdemand Ester Soldi kun kom med gennem en helt særlig regel, som siger at ”Hvis et hold kun har tre kvalificerede deltagere (Rustignoli, Tiozzo og Truppa) har rideforbundet ret til selv at udvælge en fjerdemand til holdet.”

Soldi og Harmonia har ikke opnået de krævede 66% i Grand Prix, der skal til for at kvalificere sig, og det samme gælder for holdets reserve Federica Scolari, som stadig er officielt udvalgt. Når Truppa nu er ude, har kun to ryttere officielt kvalificeret sig og det italienske rideforbund kan ikke bruge den særlige regel til at udnævne en fjerde rytter.

Kilde: Eurodressage

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen