Trotting Masters Final

14-09-2014 07:47

I dag, søndag den 14. september, kommer en række af Europas bedste heste til København, når Trotting Masters Final afvikles på Lunden

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto.

Sports - og udviklingschef i Dansk Hestevæddeløb, Flemming Sunn, fortæller, at distancen bliver 2500 meter med autostart.

Om baggrunden for denne løbsudskrivning forklarer Flemming Sunn:

- Gennem et par år har vi været i kontakt med det europæiske travforbund UET om værtskabet af finalen, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at de i starten var lidt forbeholdne i forhold til Charlottenlund Travbane som værtsbane, blandt andet fordi banen kun måler 950 meter i omkreds.

Fra UETs side var man helt enkelt bange for, at lodtrækningsheld - eller uheld om man vil - ville få for stor indflydelse på løbets afvikling.

- Men ved at udskrive løbet over en længere distance - for finalens vedkommende på 2500 meter - så udlignes startsporenes betydning en del. Lodtrækningen får simpelthen ikke samme indflydelse, som det er tilfældet på f.eks. 2000 meter, siger Flemming Sunn.

Ifølge UETs regler for løbet skal finalefeltet have plads til mindst 12 heste, og det er det antal, som Flemming Sunn forventer at se bag startbilen, når løbet afvikles på Lunden i dag.

- Der er stærke franske interesser og til dels også svenske interesser i Trotting Masters Final, så løbsudskrivningen har skullet være i tråd med de ønsker, som forelå fra de to landes side. Og da løbsudskrivningen passer til kravene, så jeg er ret sikker på, at vi kan præsentere et fuldt felt til september blandt andet med deltagelse af nogle af de bedste franske og svenske heste, fortæller Flemming Sunn.

250.000 euro til vinderen
Det har hele tiden været kendt, at den samlede præmiesum i løbet ville ende på 500.000 euro, men fordelingen blandt de præmiegivende placeringer har ikke været fastlagt.

- Vinderen får halvdelen. De bedste franske heste er vant til at til løbe om store penge i deres hjemland, men en førstepræmie af denne størrelse kan forhåbentlig være et incitament til, at de vælger at tage turen til København, siger Flemming Sunn.

Der bliver præmier til de første seks heste over mål efter fordelingen 250.000 - 100.000 - 60.000 - 40.000 - 30.000 og 20.000 euro. Så halvdelen af feltet kan tage hjem med en pengepræmie.

- Der bliver således også rigtigt gode penge til de placerede heste bag vinderen, så der er lagt op til et særdeles spændende opgør, mener Flemming Sunn.

Læs mere HER.

Kilde: travbanen.dk

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen