Tre landsholdsheste fra Vandstedgaard

11-04-2024 10:20

Hesteavler Ole Christensen, Vandstedgaard, har på samme hoppestamme avlet tre springheste, der lige nu er på bruttolandsholdene i tre forskellige ungdomsgrupper

Copyright Ridehesten.com
Christian Hald Cassøe og Kathi V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For mere end tre årtier siden indkøbte Ole Christensen, Vandstedgaard, hannoveranerhoppen Kroenung efter fuldblodshingsten Kronenkranich xx og med Godehard som morfar. Kroenung blev elitehoppe og er mor til blandt andre elitehoppen Klio, som er efter Pilot-sønnen Pablo og netop er mor og mormor til Vandstedgaards tre aktuelle landsholdsheste.

Klios 13-årige datter Kathi V SRDH e. Bon Balou/ Pablo (opdr. Ole Christensen) har sprunget 130 cm-klasser med Daniel Cassøe Hald, inden den gik i avlen og fik to afkom i 2020 og 2022. I januar 2023 debuterede Daniels dengang 11-årige søn Christian Hald Cassøe til stævne på Kathi V, og han er nu i en alder af 12 år på landsholdet for childrenryttere med sejre og placeringer i 110 cm med Kathi V, som stadig er ejet af Ole Christensen. Christian har i øvrigt vundet indendørs DRF-mesterskab  for kat. III ponyer i sidste måned, hvor han blev nr. 4 med Kathi V i children-kategorien.

Copyright Ridehesten.com
Sofie Pørksen Conradsen og Kia V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Klio er også mor til 16-årige Kia V BRDH e. Heartbeat/ Pablo (opdr. Ole Christensen), der også har haft en karriere med Daniel Cassøe Hald, der har et samarbejde med Vandstedgaard. Han har redet UVM for 6-års på Zangersheide på Kia V og senere vundet Grand Prixen i Herning. Herefter blev Kia V solgt og har gået S-klasser med flere tyske ryttere heriblandt Thomas Brandt, men hoppen er i dag tilbage i Danmark og er succesfuld med juniorrytter Sofie Pørksen Conradsen, der har opnået flere placeringer i op til 135 cm-klasser med Kia V.

Som 4-årig blev Kia V mor til hingsteføllet Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen), hvis fremtid selvfølgelig også skulle ligge på de store springbaner. Det er i høj grad gået i opfyldelse med ungrytter Victoria Sophia Hjorth-Madsen, der i december 2023 havde sin debut på 150 cm-niveau ved European Youngster Cup i Salzburg, hvor hun i en alder af 20 år vandt Grand Prixen med Catwalk V. De to har netop opnået flotte placeringer i Italien, og de er på landsholdet i U21-rækken.

/Vandstedgaard.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Catwalk V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner