Jeg smeltede, da jeg så hende!

31-08-2024 15:10
Avl

Ole Christensen fortæller her om mødet med den avlshoppe, som via datteren Klio kom til at betyde så meget for ham

Copyright Ridehesten.com
Inge Madsen, Johnny Hansen, Ole Christensen og Jan Pedersen præsenterer her kollagen af vinderhoppen Klio og dens afkom. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kom i høj grad bag på Ole Christensen, da han helt uvidende blev ført ind midt i opvisningshallen på Vilhelmsborg under Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue for at modtage Landos Vandrestatuette

Det var egentlig Hannoveranerhoppen Kroenung e. Kronenkranich xx/Godehard, som satte gang i den succesfulde hoppestamme, som så smukt er ført videre via hendes datter Elitehoppen Klio efter Pablo som vi hædrede på Vilhelmsborg i dag. 

Dansk Varmblods avlsmål er bl.a. at avle heste som kan klare sig på internationalt niveau. Og her har Klio leveret mange afkom der honorer det, sagde Johnny Hansen bl.a. i forbindelse med prisoverrækkelsen. 

Klio er blev mor til 11 afkom, iblandt dem den kårede hingst Lorca V e. Louvre S, der har gået på S-niveau. Et andet afkom er hoppen Kito V e. Carano som har gået på S-niveau og samtidig er blev mor til fem afkom. 

Stammens særligt lysende stjerne er Kia V e. Heartbeat. Hun har gået international Grand Prix med flere udenlandske ryttere, og hun kom tilbage til en dansk ungrytter. Desuden er hun mor til Catwalk V e. Cosmeo, som har stor succes med U25-rytter Victoria Sophia Hjorth-Madsen.

Ridelighed vægtes også højt i Dansk Varmblods avlsmål, og her er Kathi V e. Bon Balou et glimrende eksempel på denne hoppestammes kvalitet i sporten på flere plan. Hun rides af children rytter Christian Hald Cassøe som har redet nordisk mesterskab på hoppen i år og blevet nr. 4 til DM.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Avl er ingen tilfældighed. Ole du er en helt speciel avler. Du følger avlen i hele verden til internationale stævner og til kåringer. Det gør dig til en helt særlig avler, som formår at binde avl og sport sammen, sagde Johnny Hansen bl.a. 

Om Vandrestatuetterne til avlshopperne
Som en del af Avlsplan 2030 er det Dansk Varmblods ønske, at sætte mere fokus de mange dygtige avlere og de særdeles gode avlshopper, vi har herhjemme. Alle kan få adgang til tophingste, men at have en avlshoppe, som producerer afkom af en helt særlig kvalitet, det er langt vanskeligere at få adgang til. Bag disse top-ydende avlshopper ligger et stort, gennemtænkt avlsarbejde. Og forbundet vil hvert år hædre to avlere med den smukke vandrestatuette, som er miniaturekopier af den store statue, man kan opleve på græsplænen foran Vilhelmsborgs hovedbygning, som bl.a. rummer Dansk Varmblods sekretariat.

Ved dette års Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue uddeles de to Vandrestatuetter hhv. lørdag og søndag. Lørdag middag uddelelts Lando's Vandrestatuette til Årets Springavlshoppe, mens Matiné Vandrestatuette til Årets Dressuravlshoppe uddeles søndag middag. 

Tidligere vindere
Den første vinder af Landos vandrestatuette var elitesølvmedaljehoppen Diana e. Diamant de Semilly/ Quidam de Revel, som er avlet og ejet af Tove og  Carsten Carstensen. Landos vandrestatuette blev i 2022 tildelt den 21-årige elitehoppe Henna Ask e. Kannan/ Freibeuter, der er opdrættet af Stutteri Ask. 

Ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning 2023 fremstillede Henrik Hansen en afkomssamling efter ERDS-hoppen Chania e. Corrado I / Lagano. Samlingen, der repræsenterer 30 års fokuseret avlsarbejde, bestod af i alt 5 afkom, og samtlige 5 afkom deltog i konkurrencerne ved årets arrangement i Herning. 

Det var da også helt passende, at Henrik Hansen igen blev hædret for et flot og visionært avlsarbejde, da Chania blev udnævnt til 2023 Springavlshoppe og Henrik Hansen modtog den smukke Lando’s Vandrestatuette.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner