Tre gange holdguld til NM i springning

28-06-2024 22:22

Både holdet for kategori 1-ponyer, ungryttere og seniorer sørgede for holdguld til det nordiske mesterskab i dag. Derudover er det nordiske mesterskab i voltigering også begyndt i dag

Copyright Ridehesten.com
Seniorholdet tog guldet. Holdet bestod af Kamilla Ladefoged Rasmussen, Anne Kristine Truelsen, Amalie König og Caroline Rehoff Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend er Hjallerup Rideklub og Hovgaard Rideklub vært for de nordiske mesterskaber i både springning, voltigering og dressur, hvor danske, svenske, norske og finske ryttere konkurrerer om medaljerne.

Mens dressuren finder sted på Hovgaard Rideklub, er Hjallerup Rideklub i Nordjylland både vært for mesterskaberne i springning og voltigering.

I går tog Hjallerup Rideklub hul på mesterskabet med første afdeling af holdspringklasserne for både pony kategori 1 og 2, children, junior, ungryttere og seniorer. Holdkonkurrencens anden og afgørende afdeling blev redet i dag, hvorefter holdmedaljer blev fordelt. Derudover tog mesterskaberne i voltigering også sin begyndelse i dag. 

Tre guldmedaljer for hold
Dagens første holdsejr blev redet hjem af holdet for kategori 1-ponyer, som bestod Selma Hundborg Dresler med Clounamon Coco, Frederikke Hoffmann Koenigsfeldt med Kingdom Connie e. Derrymore Duncan, Silvia Mourier og Balthazar de Bordes e. Arobaz Mons Z/b Zacan El Baraka, Palma Sophia Gry Jansson-Christensen og Parc Icon og Klara Mie Snebjørn Poulsen med Wrenwood Babilino e. Sibon W/ Concorde. 

Holdet sluttede med en flot score på kun 16 fejl i alt henover to dage, og de lagde sig derfor suverænt foran både det norske og det svenske hold. Det blev derfor til en guldmedalje for kategori 1-ponyholdet. 

Hos kategori 2-ponyerne lykkedes det i dag flere af de danske ryttere at ride fejlfrie runder, men med 18 fejl i bagagen fra gårsdagens ridt var det ikke helt nok til at opnå en topplacering for holdet. Det blev derimod til bronze for kategori 2-ponyholdet, mens Norge tog guldet, og Sverige tog sølvet. 

Også for children-rytterne blev det til en bronzemedalje for hold, da det norske her var svære at slå af pinden med nul fejl i den totale score. Finland tog sølvet med en samlet score på 14 fejl, mens det danske childrenhold fulgte tæt efter med 16 fejl. 

Det danske ungrytterhold kunne til gengæld tilføje endnu en holdsejr til den danske medaljesamling.

Holdet, der bestod af Noona Wildfang Linde på Kannandro HB e. Kannan/ Diarado, Linnea Ilsøe Madsen på Medina-EM e. Bøgegaardens Grafs Stakkato/ Candillo 3 (opdr. Peter A. Petersen), Frida Munk Lassen og Kirkelodgaards Ci Ci Chopin Dwb e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler), Emma Ponsaing og La Chance de Jade e. Lord If de Chalusse/ Corlando og Line Busk Heltborg og Gaville e. Chellthago Z/ Animo, opnåede en samlet score på 7,98 fejl og var derfor suverænt bedst foran Norge og Sverige. 

I løbet af dagen blev der også tid til at fejre Emma Ponsaing, der netop er blevet student. Sammen med stævneveninderne fik hun en tur på "studentervognen", der her var den vogn, som bliver brugt til at køre bomme ind og ud af banen med.

Copyright Ridehesten.com
Emma nåede også en tur med på studentervognen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Dagens sidste klasse var holdkonkurrencen for seniorerne, og også her blev det til en dansk sejr. 

Holdet bestod af de garvede ryttere Kamilla Ladefoged Rasmussen og Cone Undone One e. Chacco-Blue/ Dobel's Cento, Anne Kristine Truelsen og Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, Amalie König og Jorsinaa e. Arezzo VDL/ Indoctro og Caroline Rehoff Pedersen og Doolys e. Cannavaros/ Lantaan. 

Det blev kun til 13,78 fejl for det danske hold, hvilket sikrede dem guldmedaljen foran Sverige og Norge. 

God stemning på tværs af discipliner
Anders Vestergaard Carlsen
, der er daglig leder i Hjallerup Rideklub og en af de drivende kræfter bag stævnet, fortæller om stævnets første dage: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har allerede prøvet lidt af det hele: vi har haft vind, vi har haft høj solskin og 30 graders varme, og skyerne foroven har åbnet sig. Men jeg vil sige, at ankomsten er gået rigtig fint, springrytterne er kommet godt i gang, og der har været en helt fantastisk stemning på stævnepladsen og en utrolig velvilje blandt alle officials for at få tingene til at glide. 

Ikke alene er alt det praktiske gået godt, fortæller Anders, men stemningen blandt stævnets deltagere og publikum har også været helt i top: 

–  I går aftes var teltet helt fyldt, og der var rigtig, rigtig god stemning. Det gør en forskel. 

Han fortæller også, at mesterskabet i både springning og voltigering forløber godt side om side med hinanden: 

– Voltigeringsrytterne ankom i går, og de er kommet godt i gang med deres første konkurrencer i dag. Vi har valgt at parkere dem med deres overnatning og camping sammen med springrytterne inddelt efter nationer, så de har mulighed for at socialisere lidt med hinanden. De er jo forskellige folkefærd [hhv. springryttere og voltigeringsryttere], men der er ingen tvivl om, at hestene er det vigtigste for dem. Og det er rigtig fedt at opleve. 

Til stævnet er det tilmed muligt at lukke hestene på fold, hvilket er en mulighed, som mange benytter sig af, tilføjer Anders. 

NM i voltigering blev skudt i gang
Det nordiske mesterskab i voltigering blev i dag skudt i gang med en de 1-stjernede klasser for både children, junior og senior, mens flere ryttere senere på dagen tog hul på første runde af de 2- og 3-stjernede klasser for seniorer, "young" og hold. Her var der dansk deltagelse i en stor del klasserne, og det blev også til flere danske præstationer i top-3. 

Først på dagen demonstrerede voltigeringsrytterne i de 1-stjernede klasser de obligatoriske øvelser (runde 1), mens de senere på dagen viste deres freestyleprogram (runde 2), der til sammen udgør den samlede score. 

I den 1-stjernede individuelle konkurrence for senior (kvinder) blev det blandt andet til en sejr for Amalie Kristine Buhl med longefører Josefine Kristine Dahlmann Madsen og hesten Candy, da de opnåede 6,987 point i den samlede score. I samme klasse blev Mathilde Berthelsen nr. 3 sammen med longefører Sanne Lorenzen og hesten Doctor Proctor, da de opnåede 6,913 point. 

Også i den 1-stjernede individuelle konkurrence for juniorer (kvinder) blev det til en flot dansk placering. Her blev Mie Floor nr. 3 sammen med longefører Emma Ravn og hesten Kira, da de opnåede 7,070 i samlet score. En af dommerne belønnede endda Mies freestyleopvisning med den imponerende teknisk score på 8,700 point, som var den højeste score, der blev givet. 

Copyright Ridehesten.com
Mie Floor og Kira. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Den ene af holdkaptajnerne for voltigeringsrytterne, Maria Hess, fortæller om dagens voltigeringspræstationer: 

–  Jeg synes, der har været god stemning på opvarmningen, og alle har været velforberedte og har vist nogle gode stabile programmer. 

Voltigeringsrytterne er i aktion igen morgen i både de 2- og 3-stjernede klasser. 

Derudover afvikles den individuelle finale for kategori 2-ponyerne samt B-finale for både pony kategori 1 og 2, children, junior, ungryttere og seniorer.

Se stævnets start- og resultatlister her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner