Dansk guld i samtlige klasser til NM

28-06-2024 21:15

Det blev til en dansk guldmedalje i samtlige dressurklasser og flere toppræstationer fra pararytterne i dag til det nordiske mesterskab på Hovgaard Rideklub på Fyn. "Han virkede bare virkelig glad og veloplagt i dag", fortæller Cecilie Dybro Jensen, der sammen den blot 9-årige Zagori sejrede i U25-klassen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det nordiske mesterskab i dressur, Ecco Nordic Baltic Dressage Championship, er i fuld gang på Hovgaard RideklubFyn, og i dag gjaldt det både den individuelle konkurrence for ungryttere, U25-ryttere og seniorerne samt kür for pony- og pararytterne. 

Allerede fra morgenstunden af lykkedes det en af de danske ryttere at ride en guldmedalje hjem. I kürklassen for ungryttere blev det nemlig til en sejr for Freja Oline Skovhus Lindblad og Egelund Yurrell e. Blue Hors Farrell/ Temple Wind XX (opdr. Jørgen K. Andersen), der leverede et ridt til 71,863%. Freja kunne dermed tilføje en individuel guldmedalje til samlingen, da hun også i går opnåede sølvmedalje i holdkonkurrencen for ungryttere.

Copyright Ridehesten.com
Freja Oline Skovhus Lindblad og Egelund Yurrell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Blandt klassens top-5 var også Dagmar Sofie Oxlund med Zwip Zwap Havdal e. Blue Hors Zatchmo/ Blue Hors Romanov (opdr. Ole From Christensen), som med et ridt til 69,902% sikrede sig fjerdepladsen i klassen. Der var dog særdeles tæt kamp om placeringerne i klassens top-5, og det blev derfor decimaler, der afgjorde hvilke ryttere, der tog medalje. 

"Det kom som en overraskelse"
Også i U25-klassen blev det til en individuel dansk sejr. Klassen blev redet i en U25 Grand Prix, og her lykkedes det Cecilie Dybro Jensen og 9-årige Zagori e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall II at ride sig til en score på 71,000%, hvilket var nok til at overgå de øvrige nordiske konkurrenter. 

Cecilie Dybro fortæller selv, at sejren på ingen måde var forventet: 

– Det havde vi godt nok ikke lige sat næsen op efter, så det kom som lidt af en overraskelse. Vi begynder helt sikkert at finde hinanden noget mere. Han er stadig grøn og kan godt blive usikker, men nu begynder han at vide, hvad det er, han skal derinde, og så bliver det noget lettere for mig at komme rundt. 

Cecilie fortæller derudover, at god forberedelse var afgørende for turen på banen i dag: 

– Vi havde lidt problemer med mine serier den første dag, hvor det ikke helt lykkedes for os. Men vi havde en god træning i går morges, hvor vi havde hviledag og kunne få lidt ro på, og det virkede bare rigtig godt i dag. Så det prøver vi at holde fast i til morgen. Og så handler det jo bare om at se, om vi kan ride fejlfrit igen i morgen. Men han virkede virkelig bare glad og veloplagt i dag, så det var bare megafedt. Han var bare på!

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Dybro Jensen og Zagori. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Placeret i klassen blev også Laura Elisabeth Kjær Rohmann med Zugar Ray e. Zatchmo/ Flemmigh (opdr. Stutteri Thy), der med 67,897% blev nr. 4, mens Sofie Amalie Kjærgaard Wettendorff og Hacker e. Blue Hors Hotline/ Schwadronuer (opdr. Lone Andersen og Johnny Nørgaard Sørensen) blev nr. 5 med 66,897%. 

Dupont med overbevisende sejr i GPS
Hos seniorerne sørgede Rikke Dupont for endnu en dansk medalje, da hun sammen med Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) opnåede 72,745% i den individuelle klasse for seniorer, Grand Prix Special.  Det rutinerede makkerpar sikrede sig dermed guldet, mens anden- og tredjepladsen dog gik til hhv. Norge og Finland. 

Derudover lykkedes det også Karoline Louise Skøt at ride en dansk placering hjem i Grand Prix Special-klassen. Hun red sig sammen med Midtgaards Zamir e. Zardin Firfod/ Michellino (opdr. Lene Midtgaard Ankersborg) til en score på 67,404% og blev placeret som nr. 5. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Guldregn hos ponyerne
Ponyrytterne var de sidste ryttere på banen i dag, og også her formåede de danske ryttere at holde et højt niveau. 

I kürklassen for kategori 1-ponyerne red Nynne Dietz Viborg et flot ridt på Campari W WE e. Champagner W/ Derano Gold, som blev belønnet med en score på 74,659%. Det sikrede dem sejren i klassen, og det blev atter en dansker, der stod øverst på sejrsskamlen. 

Copyright Ridehesten.com
Nynne Dietz Viborg og Campari W WE. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I samme klasse lykkedes det Cecilie Gautier Christensen og Tackmann's Cookie e. Can Dance/ Neckar at snuppe bronzemedaljen med en score på 73,900%. 

Hos kategori 2-ponyerne blev det også til en sejr for det vindende makkerpar Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz e. Grenzhoehes My Fireball/ Orchard D'Avranches, der var klassens suverænt bedste rytter med 75,333%. 

Copyright Ridehesten.com
Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidst på dagen blev den populære turnering Bundgaard Byg også afviklet, hvilket var den anden afdeling af cuppen. Her blev det til en sejr for Carina Nevermann Torup og Lennon 42 e. Londontime/ Dancier, som red sig til en score på 73,114% i Intermediare I-programmet. 

På andenpladsen fulgte Kenneth Damgaard på Vestervangs Garson e. De Noir/ Ragazzao (opdr. Martin Klavsen) med 71,579%, og Emma Ahlberg med Ambjergs Delgadino e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Malene Clausen) på tredjepladsen med 69,167%. 

Flere stærke præstationer hos pararytterne
Hos pararytterne blev det også til flere danske toppræstationer. I kürklassen for grad III blev det til en dansk sejr for Sandra Lynge Eriksen og Inzurgenzy Firfod e. Sezuan II/ I.P.S. Gribaldi (opdr. Morten Plenborg), der leverede et ridt til 72,180% og dermed lagde sig flere procenter over feltets øvrige ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Sandra Lynge Eriksen, der sammen med Inzurgenzy Firfod sejrede i kürklassen for grad III. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Derudover kunne Tina Damgaard atter tilføje en placering til samlingen sammen med  Stutteri.dk Burning Steps e. Blue Hors Erlando/ Blue Hors Romancier (opdr. Nobel Aps), da hun opnåede 71,875% i kürklassen for grad IV. Det indbragte hende andenpladsen i klassen, og dermed lykkedes Tina Damgaard at ride en placering hjem alle tre dage. 

Copyright Ridehesten.com
Tina Damgaard tog sølvet i kürklassen for grad IV. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I kürklassen for grad V sørgede Jeanett Spelmann også for en flot dansk præstation, da hun sammen med Romano e. Romanov/ Loudini (opdr. Aksel Rasmussen) red sig til en score på 71,925%. Det blev derfor til en andenplads for parret. 

Copyright Ridehesten.com
Jeanett Spelmann tog sammen med Romano sølvet i kürklassen for grad V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I morgen gælder det kürridtet for både juniorer, ungryttere, seniorer og U25-rytterne. 

Se stævnets start- og resultatlister her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner