Thomas DM's store overraskelse

10-06-2013 12:18

Britt Carlsen

Berider Thomas Sigtenbjerggaard red sig op blandt toprytterne ved DM på Negro-sønnen Nintendo - han blev DM-klassens helt store, positive overraskelse - og hvad så nu? Hvad med EM og fremtiden?

Det er hverdag igen i dag hos Helgstrand Dressage i Nordjylland, hvor berider Thomas Sigtenbjerggaard er i fuld gang med at træne dressurheste på sin arbejdsplads, men under DM-stævnet på Broholm var han på alles læber - den helt store, positive overraskelse ved et mesterskab, som ellers ikke manglede spænding og overraskelser.

- Det var helt vildt fantastisk at blive nr. fem ved DM, det havde jeg slet ikke turdet håbe på. Jeg var nervøs før küren, og jeg er normalt aldrig nervøs, men det var vildt syrealistisk pludselig at blande sig i topstriden med de ryttere man læser om, fortæller Thomas. Han sluttede på femtepladsen i danmarksmesterskabet.

Thomas er udlært berider fra Jon D. Pedersen på Dalumgaard, og i sin læretid var han på landsholdet ved Nordisk Mesterskab, hans første internationale optræden inden han i maj fik chance for at ride med ved det internationale stævne i Mannheim, hvor han på Nintendo fik en femteplads i Grand Prix med kanap 69% og en andenplads i Specialen med knap 73% Thomas blev Jysk Mester i april måned i Aalborg, og dengang udtalte han til Ridehestens web tv, at et godt resultat ved DM var hans store mål for denne sæson.
Nintendeo, der er efter Negro, er blot 10 år, og han ejes af Hanni Toosbuy Kasprzak. Nintendo har været i træning hos Helgstrand Dressage de seneste par år, og det seneste halve år har han udviklet sig med stormskridt. 
- Han gik sit første stævne ved Landsstævnet på Vilhelmsborg i november, så han har ikke meget stævnerutine, fortæller Thomas, der er begejstret for at ride Nintendo. Han arbejder med stor gålyst og så har han sin store styrke i de samlede øvelser som piaffe, passage og overgangene derimellem. Med så lidt stævnerutine var EM i Herning slet ikke i nogens optik i forhold til Nintendo, og da han kun har gået internationalt i Mannheim, mangler han også det sidste kvalifikationskrav for at kunne være i spil til en landsholdsplads. Efter fredagens flotte Grand Prix på Broholm, hvor de scorede 73,6% til en fjerdeplads, lykkedes det for landstræner Rudolf Zeilinger og holdleder Kimmi Nielsen, at få plads til Thomas og Nintendo ved det internationale 3-stjernede dressurstævne i Rotterdam om to uger. Da han mangler kvalifikationskravet kan han ikke gå ind på landsholdet ved stævnet, men kommer kvalifikationskravet i hus, så er Thomas pludselig også i spil til reservepladsen på landsholdet til EM.

- Nintendo skal lige have det lidt let og puste ud de næste dage. Han var træt til küren, så jeg måtte ride ham i et lidt større tempo, og trætheden betød også at hans passage ikke var helt så flot søndag. Det er ikke fordi han er i dårlig form, men han har ikke så meget stævnerutine og det trætter også - både fysisk og mentalt, forklarer Thomas.

Thomas bekræfter, at hans næste store mål sammen med Nintendo er at gå efter en plads som første eller anden reserve til EM. Ved DM havde han blot landsholdsrytterne, der skal ride i Aachen foran sig (Anna Kasperzak, Nathalie zu Sayn Wittgenstein, Lone Bang Larsen og Andreas Helgstrand), mens holdet i Rotterdam (Lars Petersen, Lisbet Seierskilde, Maria Anita Andersen og Mikala Münter Gundersen) stod efter ham på resultattavlen. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen