– Jeg drømmer om de store mesterskaber

03-01-2024 06:41

Trine Askjær-Jørgensen

For bare et par år siden var Thea Bech et ukendt navn i dansk dressursport, men da den unge, danske rytter, der er vokset op i Holland, ud af det blå tog U25-medaljer ved EM i 2022, gjorde hun sig godt bemærket. Siden da er det kun gået fremad, og Thea drømmer fortsat om mere

Copyright Ridehesten.com
Thea Bech. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Thea Bech er født i Danmark, men da hun var seks år gammel, fik hendes far, som arbejder ved DFDS, et job i Holland. Dermed pakkede familien det hele og rykkede sydpå.

Eftersom Thea på det tidspunkt allerede var begyndt at gå til ridning på den lokale, danske rideskole, gik hun mest op i, om hun kunne fortsætte i Holland.

– Det første, jeg spurgte om, da jeg fik at vide, vi skulle flytte, var, om de har heste i Holland. Det var meget vigtigt for mig, for allerede der var jeg totalt hesteskør, erindrer hun.

I Holland fortsatte hun på rideskole et par år, inden det blev tid til at få egen pony. Allerede som 14-årig var Thea 182 cm høj og voksede dermed hurtigt fra først den ene og derefter den anden pony. Af samme grund nåede hun aldrig at have særlig stor succes med dem og begyndte tidligt at ride hest og juniorklasser.

”Det der er ikke en juniorhest”
Den første hest, familien købte, var dog ikke noget vidunder. Changementer ville den kun lave, når det passede den, så det fungerede ikke rigtigt i juniorklasserne.

– Jeg trænede på det tidspunkt ved Coby van Baalen, som mente, hun havde en hest, der passede til mig. Det var jeg dog ikke sikker på, men så satte jeg mig op på Dio, og så var det bare kærlighed ved første blik, husker Thea om sin første tur på KWPN-vallakken Dionisos e. Spielberg/Sir Sinclair og fortsætter: – Han er faktisk...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten januar 2024 s. 86-91.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner