TAF: Dansk avl i front (Videoer)

17-10-2020 16:20

Hannah Duelund Liltoft

I Neumünster er det ikke kun solen der stråler, det samme gør Hingstene, Hopperne, føllene og ikke mindst de danske opdrættere

Copyright Ridehesten.com
Trakehner Elitedage, 2020. Nightingale Sct. Olav Foto: Ridehesten.com / Kirstine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danskavlede trakehnerhingst, Herakles, født 2009,  blev i dag  udnævnt til Elitehingst, i Neumünster.  Han er avlet af Mette og Finn Hansen, der driver stutteriet Hestebjerggaard. Tilbage  I 2011, blev Herakles kåret, reserve sieger ved den tyske Hingste kåring i Neumunster.
Herakles beskrives som "En ædel, letfodet og løsgjort hingst. En dressurspecialist med udstråling og udtryk, en virkelig fornem hest".
I 2018 solgte Gestüt Hohenschmark Herakles på Glanz & Gloria Auktion til Renate Weber for 400.000 Euro
Herakles går nu i sporten og er placeret i S*** i Tyskland.

Copyright Ridehesten.com
Familie Hansen omkring Herakules, efter udnævnelsen i Neumünster Foto: privat


Stutteri Gadebjerg v. Søren Nissen og Stutteri Selsø v. Janus Haubro, er  også blandt, de danskere der i disse dage er draget til Neumünster, hvor der er Trakhenerforbundet afholder kåring og ligeledes den prestigefyldte auktion. 

Stutteri Gadebjerg, der igennem mange år har avlet top dressur heste, blandt andet den legendariske Okavango, der igennem mange år gik under Betina Jæger, er derved ikke et nyt ansigt ved Kåringen i Neumünster, i går aftes fik de dog sat fast at deres materiale de kommer med, nok er noget af det førende indenfor Trakhenerforbundet. De solgte nemlig den smukke, kulsorte hoppe Helia e. Millenium / Induc, født i 2016,til den nette sum af 105.000 euro.

?
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske hoppe Nightingale Sct Olav e. Scagleietti / Interconti avlet af Bente Retoft i Skibby, blev desuden Dansk reservesieger hoppe i Neumünster. Hun er ejet af Michael Buchardt Pedersen, der ligeledes driver Stutteri Kildegaarden. Den smukke hoppe blev faktisk indkøbt på auktion sidste år, det må man sige var et fortrindeligt valg af Michael, der heller ikke kan få sine arme ned.

At armene nok fortsat hang i luften, var muligvis årsagen til at netop Stutteri Kildegaarden og Stutteri Selsø slog sig sammen, og indkøbte dyreste hingsteføl, Emei Soleil e. Millennium / Hibiskus

 

Det smukke hingsteføl kan i nyde en video af her.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen