Succesfuldt B-stævne hos Riders Cup

21-04-2024 17:51

Trine Askjær-Jørgensen

Riders Cup har denne weekend været værter for et stort landsstævne i springning med både unghesteklasser og første afdeling af Walber Cup. Flere af de samme ryttere gjorde sig gældende i placeringerne og havde en særdeles succesfuld weekend

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos Riders Cup i Herluftmagle på Sjælland er der denne weekend blevet afviklet et stort B-stævne i springning med også C-stævneklasser samt første kvalifikationsrunde i den populære turnering Walber Cup.

Fredag blev dagens højeste klasser vundet af henholdsvis Tine Krog Jensen med Famous Choice e. Favorit Ask/ Heslegård's Star Light (opdr. Tine Krog Jensen) i MB1* og Stine Cassøe Jakobsen med Finette Ask e. Quintero/ Carthago (opdr. Stutteri Ask A/S) i MA1*.

Gode unghesteklasser
Udover de almindelige stævneklasser og Walber Cup har Riders Cup også arrangeret en såkaldt "Youngster Tour" med klasser for yngre heste; to indledende klasser fredag og lørdag samt en finale søndag. Klasserne er specifikt for 5-, 6- og 7-årige heste og har de to indledende dage gået i højderne 115, 120 og 125 cm, mens finalen gik i 120, 125 og 130 cm.

Vinder af fredagens youngster-klasse blev Pernille Fabricius Tange med 6-årige C Lady C Z e. Caballero/ For Fashion (opdr. Lene Foged), mens det lørdag blev Stine Cassøe Jakobsen med 6-årige Feldborgs Cantalina e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen). I finalen i dag var det Pedro Gosk med 7-årige Vega e. Vagabond de la Pomme/ Clearway (opdr. Matthias Ketelsen), der løb med sejren, mens Stine og Cantalina var lige i hælene.

– Folk har synes rigtig godt om youngster-klasserne, og der har været god tilslutning, lyder det fra stævnearrangørerne.

Første kvalifikation af Walber Cup hos Riders
Lørdag var det blevet tid til den første kvalifikationsrunde i årets Walber Cup. Faktisk er det Agria DRF-mesterskabet i klubholdspringning, som afvikles henover foråret/sommeren med fire kvalifikationsstævner og en finale, hvor de fire kvalifikationer går under betegnelsen Walber Cup og afvikles i henhold til reglerne omkring holdspringning ved udvalgte B-stævner.

Hele 11 hold stillede til start, men det blev holdet fra Fyens Rideklub, der trak det længste strå og kan kalde sig vindere af første runde.

Holdet bestod af Ida Bech Lange med Jokinal e. Jokinal de Bornival/ Baloubet du Rouet, Karoline Amalie Uhd-Nielsen med Farino Ask e. Favorit Ask/ Nekton (opdr. Stutteri Ask A/S), Tine Krog Jensen med Famous Choice e. Favorit Ask/ Heslegård's Star Light (opdr. Tine Krog Jensen) og Karen Møller Rohde med Davos Ask Z e. Dakar VDL/ U.S.

Lørdagens højeste klasser var igen MB1* og MA1*, som blev vundet af henholdsvis Line Busk Heltborg med Gaville e. Chellthago Z/ Animo og Stine Cassøe Jakobsen med Finette Ask.

Søndag var der flere høje klasser på programmet. Dagen startede med MB2**, hvor sejren også gik til Line Busk Heltborg og Gaville. Den efterfølgende MA2** blev vundet af Kristin Skjoldshøj med Heart of Gold e. Heartbeat/ Solos Landtinus (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos).

Så var det tid til stævnets højeste klasse, S1* i højden 145 cm, og her blev vinderen Elisabeth Salhøj Rask med Casall 16 e. Casall/ Cantus, som red fejlfrit i både første runde og omspringning og havde den hurtigste tid i omspringningen.

– Folk har været meget begejstrede for, at vi tør og vil lave så tidligt et udendørsstævne. Nu kan Riders Cup også rumme en tidlig start på udendørssæsonen, fordi banerne er så gode. Stævnet gav rytterne mulighed for at varme op til DM på Stutteri Ask om 14 dage, som ligeledes er udendørs, lyder det fra stævnearrangørerne.