Stutteri Skærgården: Familieforetagende fylder rundt

08-08-2020 10:05

Marie Helene Rigård Rohleder

Stutteri Skærgården har de seneste 20 år avlet connemaraponyer. Det er en fælles passion for hele familien, og nu inviterer de til stor jubilæumsfejring

Copyright Ridehesten.com
Til venstre er det mor Birgitte Gøtske ved siden af døtrerne Signe Gøtske og Anna Gøtske. Ponyen er Enghøjs Red Scarlett, som er a-pony i spring, og elitehoppe. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæt ved Egtved Skov ligger Skærgården. Et stutteri med connemaraponyer og et center for ridefysioterapi drevet af den passionerede familie Gøtske. 

Stutteri Skærgården har siden sin spæde start i 2000 udviklet sig til at være en af Danmarks største connemarapony-stutterier med omkring 8-10 avlshopper og tre klasse et avlsgodkendte hingste på stedet. I år har stutteriet 7 føl, og der ventes 5 føl i 2021.

Stutteriet er et familieforetagende, hvor interessen for connemaraponyen er gået i arv fra Birgitte Gøtske til hendes to døtre Anna og Signe Gøtske. De er nu voksne, men uddanner stadig ponyerne sammen med Skærgårdens dygtige medarbejdere i både dressur og spring.

– Avl består meget af drømme og håb og en stræben efter at avle den meste perfekte typefaste, smukke og ridelige connemarapony, fortæller Birgitte Gøtske. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anna er den af de tre, der ved mest om avl og blodlinier og interesserer sig meget for, hvilke kombinationer der vil være et godt match for fremtiden.

Der har også været mange gode resultater for stutteriet igennem årene. Et af de bedste og mest mindeværdige resultater fandt sted, da den 5-årige hoppe Skærgårdens Delicious Love vandt Ridden Champion- Mountain and Moorland i det meget berømte Horse of the Year Show i England, og da avlshingsten Wirtsmühle Delaney´s vandt titlen: International Class 1 Stallion Championship i Holland, blandt 25 kårede connemaraponyhingste.

20 års jubilæum
Skærgården Center for Ridefysioterapi afholdte for tre år siden 20 års Jubilæum, og i år er det ligeledes 20 år siden, at Skærgården oprettede stutteridelen. Og det skal fejres!

Lørdag d. 5 september kl. 13 slås dørene op til et show hvor stutteriets avlsgodkendte connemarapony hingste og hopper skal vises i både springning og dressur, mens ungdyr og hopper med føl vil blive vist løse i ridehallen.

Herudover vil Lene Lykke Olesen vise connemaraponyen, Skærgårdens Irish Love, i Cordeo, som er en frihedsdressur uden sadel og hovedtøj. Lene og Irish er et kendt makkerpar på de sociale medier, med næsten 84 tusind følgere på Instagram, som følger med i deres hverdag og fantastiske rejse til at opnå ultimativ kommunikation imellem menneske og hest.

– Og man kan være med i lodtrækning om fine gaver, blandt andet vil en gratis bedækning ved en af Stutteriets hingste være på højkant. Vi venter gæster fra Tyskland, Norge, Irland, Schweiz, Polen og Holland, så det bliver nogle spændende dage. Men der vil selvfølgelig blive taget hensyn til den nuværende pandemi, og forholdsregler vil blive taget, fortæller Birgitte Gøtske. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen