Connemara ponyen i fokus til workshop

28-05-2024 11:42

Om lidt under to uger er der international workshop på Stutteri Skærgården, hvor gæster fra hele verden mødes om deres passion for Connemara ponyen

Copyright Ridehesten.com
En Connemara pony på dyrskue. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Spændingen stiger på Stutteri Skærgården i Egtved, hvor værterne forbereder sig på at byde velkommen til gæster fra hele verden til en weekend med den irske ponyrace i centrum. Det sker den 7. til 9. juni, hvor workshoppen tiltrækker omkring 40 deltagere fra lande som New Zealand, USA, Irland, Tyskland, Holland, Norge, Sverige og naturligvis også Danmark. Gæsterne ankommer i løbet af fredagen, og mens nogle indkvarteres privat, bliver andre indlogeret i forskellige steder i lokalområdet. 

Fredag aften er dedikeret til ankomst og socialt samvær, hvor deltagerne kan lære hinanden at kende. Lørdag morgen starter det officielle program, som strækker sig fra morgen til aften og afsluttes med en festmiddag om aftenen. Søndag fortsætter med et fyldt program indtil eftermiddagen.

Fakta
Hvem er Stutteri Skærgården?

Stutteri Skærgården har avlet Connemara-ponyer i næsten 25 år og er kendt for at eksportere mange af sine ponyer til udlandet. En af dagene inden workshoppen sender stutteriet en plag til USA, og tidligere har de solgt ponyer til bl.a. Australien, Indonesien, Irland, Storbritannien, Tjekkiet samt flere lande i Europa og Norden. 

Stutteriet beskriver sig selv som dedikerede til at avle ridelige, smukke og udtryksfulde Connemara ponyer med gode gangarter, som også skal være typefaste. 

Fold up
Nyheden fortsætter efter annoncen

Programmet byder på en række spændende emner præsenteret af internationale gæstetalere. Der vil være foredrag om genetik og blodlinjer, præsentationer fra det irske moderforbund samt en praktisk workshop, hvor deltagerne kan øve sig på mønstring og få tips og tricks. Ydermere vil der være indlæg om ridelighed, fremvisning af Skærgårdens ponyer under sadel og præsentationer om et online program dedikeret til Connemara ponyen i USA. Erfarne avlere og dommere fra Irland vil også dele deres viden og erfaringer.

Anna og Birgitte Gøtske, arrangørerne bag eventet, fortæller til Ridehesten, at de ser frem til en uforglemmelig weekend sammen med deres mange hjælpere:

Vi glæder os til at skabe en magisk og mindeværdig oplevelse for alle deltagere, hvor den fantastiske Connemara pony vil blive fejret, lyder det.

Det er muligt at komme på venteliste til arrangementet.

Copyright Ridehesten.com
En af Stutteri Skærgårdens Connemara ponyer. Foto: Privat
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing