Større sikkerhed når du rider alene

04-10-2017 11:34

Hvert år sker der flere rideulykker, men nu har et fransk selskab udviklet et sikkerhedssystem til hest og rytter, der kan være med til at skabe endnu større sikkerhed på rideturen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et fransk selskab har netop udviklet et sikkerhedssystem til hest og rytter, der udsender en advarsel i tilfælde af ulykke. Ifølge udviklerne af EquiSure, det franske firma IMInnov sker der hvert år 6000 rideulykker, hvoraf 45 % af rytterne rider alene.

Med EquiSure får rytterne registreret deres personoplysninger samt telefonnumre på pårørende, der skal underrettes i tilfælde af en ulykke. Den ene del af enheden sættes på ridehjelmen, mens den anden sættes på hestens udstyr. Hvis rytteren falder af, vil der i første omgang blive sendt en besked til rytteren. I de tilfælde, hvor rytteren har brug for hjælp og dermed ikke har annulleret alarmen, vil enheden på hestens udstyr automatisk udløses og en sms med GPS placering af både hest og rytter, bliver sendt til de forudregisterede numre. Det er også muligt at spore hesten, hvis den er løbet væk.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det vil også være muligt at spore hest og rytter uden der er udsendt en alarm. Enheden kører på Bluetooth 4.0 og er kompatibelt med både IOS og Android. Ligesom enheden kan køre i fire timer uden alarm, og to timer efter alarmen er udløst.

/horsetalk.co.nz

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner