Store Hestedag er lige om hjørnet

31-08-2023 20:02

Trine Askjær-Jørgensen

I denne weekend løber Store Hestedag af stablen, og der er masser at glæde sig til. Roskilde Dyrskueplads bliver igen fuld af heste, hunde, rideudstyr, oplæg, shows og meget mere

Nyheden fortsætter efter annoncen

For 19. gang slår Dyrskuepladsen i Roskilde i weekenden dørene op til Store Hestedag, hvor lørdag og søndag den 2.-3. september kommer til at være fulde af oplevelser, workshops, bedømmelser og en masse shopping for dem, der elsker heste og/eller hunde.

Plads til alle og masser af forskellige aktiviteter
På Store Hestedag er der plads til alle heste og ponyer uanset race og alder, konkurrenceudøvere og dem, som blot nyder samværet med hestene og hundene. I løbet af weekenden bliver der præsenteret et væld af ridesportsdiscipliner, idet der afvikles mange forskellige stævner. Der er alt fra de traditionelle dressur- og springklasser til blandt andet Working Equitation samt TREC-stævne.

Derudover er der Store Hestedag Cup, som er en stilturnering i terrænspringning, der er voltigeringsstævne og mulighed for selv at prøve kræfter med disciplinen på en træhest, der er danmarksmesterskab i grooming, hvor heste, hvis ejere forstår at få det bedste frem i dem, dyster om at blive kåret som den bedste ”groom” i forskellige klasser, hver med deres eget tema. Som noget nyt i år kan man også tilmelde sin hund.

Der bliver høj fart og spænding til det yderste, når Charlottenlund Travbane præsenterer Store Hestedag Derby, og i agility for heste går det også stærkt. Disciplinen kan sammenlignes med agility for hende: Hesten/ponyen trækkes igennem en bane, som består af forskellige forhindringer for eksempel bomme, presenninger, vandgrav og mange andre spændende ting. Den ekvipage, som kommer hurtigst igennem forhindringsbanen, har vundet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Skue med masser af bedømmelser
Hver dag opstilles ca. 120 heste til bedømmelse, hvor professionelle dommere skal vurdere de mange heste.
Hestene vurderes på deres eksteriør, soignering, gangarter og fremførslen af mønstreren. Det foregår på en trekantet bane, hvor hesten vises frem i skridt og trav. Hver dag udtages den bedste hest fra alle kategorier til konkurrencen om at blive ”Dagens Hest”.

Glæd dig til Det Store Hesteshow
Oplev Det Store Hesteshow, hvor mere end 100 heste viser deres fortrin og kunnen frem i ringen; dressur, horsmanship, spring, kørsel – kort sagt; her kan man opleve næsten alt, hvad der kan gøres med hest. Showet finder sted lørdag kl. 12.00 og 16.30 og igen søndag kl. 12.00 og 16.00.

Bliv klogere – besøg de mange clinics
På Store Hestedag er der mange forskellige, spændende indslag – ikke mindst clinics. Her vil oplægsholdere gøre dig klogere på forskellige emner indenfor hestesporten. Du kan finde clinics i ring 8 og Agria Ring 1, og der er blandt andet følgende på programmet:

  • Camilla Stormonts træning
  • Træning af den islandske hest
  • Gør trailerlæsning til en leg
  • Hvordan kommer jeg i gang med at køre ponytrav?
  • Mindful Horse Training
  • Hvad er Reinactment American Civil War/Stockhorse?
  • Hestevognskørsel – hvordan?
  • Hestens naturlige asymmetri
  • Demo af Bemer til hest og rytter
  • Klikkertræning: Kom godt igang

Du kan sammensætte dig eget program på hjemmesiden og finde meget mere information.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen