Stinna Tange siger farvel til ridesporten

01-07-2021 09:40

Marie Helene Rigård Rohleder

Den talentfulde pararytter Stinna Tange har mange gange repræsenteret Danmark i internationale mesterskaber. Tidligere fortalte hun, at det ikke blev til noget OL i Tokyo, da hesten Blue Hors Soletto stod skadet. Nu har Stinna Tange besluttet at sige endeligt farvel til ridesporten 

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

"Tiden er dermed moden til et farvel og tak. Farvel til en sport der har fyldt ALT de sidste 14 år. Der er ofret meget og der er vundet meget. Jeg fortryder intet, for jeg kan med hånden på hjertet sige at jeg har givet det mit ALT og levet drømmen fuldt ud."

Sådan skriver den succesfulde pararytter Stinna Tange i et rørende Facebook-opslag her til morgen, hvor hun endegyldigt siger farvel og tak til ridesporten. 

Pararytter Stinna Tange har vundet to gange PL-bronze og to gange VM-guld med hesten Horsebo Smarties, men i 2019 var Stinna nødt til at finde en afløser for Smarties, og valget faldt på den unge Blue Hors Soletto e. Sorento/Belissimo M. 

Copyright Ridehesten.com
Ved EM i Göteborg vandt Stinna sølv for holdet, bronze individuelt og guld i kür med Horsebo Smarties. Foto: Ridehesten.com /Britt Carlsen

Stinna Tange sad for første gang på en hest som 7 årig - og siden har hun dedikret sit liv til hestesporten. Stinna begyndte at ride, for at udvikle sin muskulatur, fordi hun er født uden ben. I dag er hun en af de mest succesfulde ryttere indenfor paradressur. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men nu er rejsen slut. Stinna Tange skriver på sin Facebook-profil, at Blue Hors Soletto står skadet, og derfor stod Stinna igen uden en hest. 

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange vandt tre bronzemedaljer ved EM i Herning i 2013. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Jeg havde ikke lyst til at starte forfra igen med en ny hest. Tanken alene var alt for udmattende. Et liv med mere frihed og mere tid til dem jeg elsker, udspillede sig for mit indre, og jeg indsa°, at det var der mit hjerte nu ville hen. Det er der, jeg skal hen, fortæller hun i Facebook-opslaget. 

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange og Horsebo Smarties. Foto: Ridehesten.com

Se opslaget her: 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen