Stinna Tange på medaljekurs

07-07-2017 18:03

Den danske paradressurrytter Stinna Tange og hesten Horsebos Smarties præsterede deres absolut bedste, da de på førstedagen i det danske mesterskab i Grad II lagde sig i spidsen

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange Kaastrup
Nyheden fortsætter efter annoncen

- Det er det bedste, vi nogen sinde har redet, jublede 22-årige Stinna Tange Kaastrup, da hun kom ud af banen. Og det var da også en sand fornøjelse, at se den uge rytters program, som flød legende og let.

“Det var en helt fantastisk tur, og alt, hvad vi har arbejdet på derhjemme, lykkedes”, fortæller Stinna og fortsætter - Jeg har egentlig ikke haft den bedste forberedelse til DM, for jeg valgte at skifte træner for kort tid siden, så det er jo ikke det mest optimale.

- Men det har vist sig alligevel at fungere, for min nye træner, Dorthe Kromann, har været god til at få mig skarp og få spændt ballerne på mig, så jeg får lavet noget, når jeg rider, griner Stinna.

Stinna og Smarties slog virkelig igennem sidste år, hvor det blev til to bronzemedaljer ved Paralympiske Lege i Rio. I år er der mesterskab igen, og Stinna er klar til at bevise, at de to medaljer under den brasiliansk sol, ikke bare var held.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I front på ny hest
Hos Grad III har Caroline Cecilie Nielsen redet sig i front af mesterskabet. Caroline er afsted på helt ny hest, men har allerede fundet melodien med den 7-årige Davidoff, der er indkøbt med sigte på PL i Tokyo i 2020.

Det er dog allerede blevet til nordisk sølv i sidste weekend, og i dag red det nye makkerpar sig altså i front med 68.529%.

Tobias Thorning Jørgensen blev toer med Bruunholms Caribian. Ekvipagen fik 68.235% for dagens ridt. I Grad I blev det til en sejr for Line Munk Madsen på Alpe D’Huez med 69.405 %.

Pararytterne rider finaler i alle fem grader i morgen, lørdag, fra klokken 14. Her skal der rides kür - altså et selvvalgt program til musik. 

/Pressemeddelelse

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing