Status på hesteeftersyn ved stævner

09-04-2024 14:24

De seneste år har hestevelfærd været et af de primære fokusområder hos Dansk Ride Forbund, og for at sikre dette har der været hesteftersyn ved udvalgte stævner. Efter første kvartal i 2024 er 11 heste og ponyer desværre blevet diskvalificeret - alle på grund af mundsår

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I 2023 var indsatsen med hesteftersyn primært rettet mod mesterskaber og B-stævner, mens det i år dækker alle niveauer af stævner. Dansk Ride Forbund skriver nu at efter første kvartal i 2024 er status således, at der er foretaget kontrol af 254 heste og ponyer. Desværre har 11 af disse været nødt til at blive diskvalificeret på grund af mundsår og til sammenligning blev der i hele 2023 også diskvalificeret 11 heste, men det skete ud af i alt 659 kontrollerede.

Jeg er selvfølgelig først og fremmest rigtig ærgerlig over, at den aktuelle status på vores hesteeftersyn viser, der fortsat kan findes mundsår blandt vores konkurrenceheste her i Danmark. Det er et indsatsområde, vi i DRF har lagt mange ressourcer i. Det gælder både uddannelse af officials, kommunikation om udfordringerne, samt i dialogen med DR-IF og trænere, da vi samlet er nødt til at gøre en endnu større indsats for at komme udfordringen til livs. Og status viser også, at det er et indsatsområde, vi fortsat skal have fokus på. Derfor vil man fortsat i løbet af året, på alle stævneniveauer, kunne opleve, at der afvikles hesteeftersyn. I samme ombæring vil vi gerne opfordre alle ryttere til at kontrollere deres heste løbende, så vi sikrer os, at alle heste er fit to compete, fortæller Klub og Sportschef Anne Silfwander.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner